26.2 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Heti kérdés – hétről-hétre

A Ceglédi Panoráma következő lapszámaiban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket teszünk fel a leendő országgyűlési képviselőjelölteknek. A minden jelöltnek megküldött kérdésre lapzártánkig beérkezett válaszokat az alábbiakban olvashatják. Várjuk olvasóink kérdéseit is, melyeket szerkesztőségünk elérhetőségeire küldhetnek meg. 

– Ön a közvélemény kutatások “előre borítékolható” eredményei tudatában miért döntött jelöltként történő megmérettetése mellett?

Romhányiné dr. Balogh Edit – Együtt-PM – Azért döntöttem így, hogy a választások eredménye soha ne lehessen előre borítékolt! Mindig biztosítani kell a valódi választás lehetőségét, hogy a rosszul teljesítő kormány leváltható legyen. A választási törvény drasztikus átalakítása okozza azt, hogy sokan gondolják úgy, hogy az eredmények előre borítékoltak. A kormány a 2/3-os többséggel visszaélt és rosszul teljesített. Az emberek többsége a rezsicsökkentés és az egy kulcsos adó ellenére rosszabbul él. A gazdagok gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. Én stadionok helyett utakat szeretnék, melyek közelebb visznek bennünket egymáshoz és Európához, továbbá az állandó szabadságharc helyett békés Magyarországot szeretnék, ahol biztonságban lehet élni és dolgozni. 

Cseriné Demeter Bernadett – Független Kisgazdapárt – Minden médiafelületen az érzékelhető, mintha Magyarországon nem létezne semmilyen más nézőpont, mint a jobb és baloldal, illetve ennek szélsőséges változatai. Pedig létezik és ezt úgy hívják, hogy a csendes többség. Személyemben a hazájáért, a magyar jövőért aggódó nő, feleség és édesanya szólal meg, aki az elmúlt 24 év tapasztalatai alapján nem tartja biztosítottnak, hogy Magyarországra vár még egy nemzeti felemelkedés. Azt hirdetik a politikacsinálók, hogy demokratikusak, nagy szakértelemmel rendelkeznek és elkötelezettek népük iránt és ennek a szellemében végzik a munkájukat. Az eredmények az ellenkezőjét mutatják. Fiataljaink külföldre menekülnek, öregjeink rettegnek a holnaptól, a középkorúak pedig nyögik a büntető állam súlyos közterheit. Ennyit ért az elmúlt 24 év politikusainak, közgazdászainak és jogászainak hozzáértése. Úgy gondolom hogy tiszta szívvel és józan ésszel többre mehetünk.

Cseh Attila – Szociáldemokrata Párt – Először is, amennyiben az eredmények valóban “előre borítékoltak”, ahogy a kérdésben szerepel, akkor nincs értelme az egész választásnak, felesleges színjáték és pénzkidobás. Reményeim szerint nem erről van szó. Mellesleg a 2002-es választások előtt a felmérések szerint a Fidesz vezetett 10-12%-kal, mégis 2 %-kal kikapott. Másodsorban szeretném megadni az esélyt azoknak, akik hisznek a demokráciában és sokrétű parlamentben, ahol nem 1-2 párt dönti el az ország sorsát, hanem minél több szavazat és vélemény alapján hoznak döntéseket, hiszen a demokrácia éppen erről szólna. Nem utolsósorban a képviselő szó jelentése: képviselni valakit, valamit. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek kötelessége az őt megválasztó állampolgárok érdekeit legjobb tudása szerint képviselni. Ez egy nagy párt esetében lehetetlen.

Kohl Antal – Munkáspárt – Magamat és pártomat soha nem tettem közetlenül a közvétlemény kutatók felmérése mellé. Ugyanis ők bármennyire szeretnék is, nem képesek átfogni a lakosság egészének véleményét, csak innen-onnan csipegetnek. Jómagam látom, hogy a rendszerváltás 1990 óta mekkora pusztítást vitt véghez anyagiakban és az emberek gondolkodásában a tőkés rendszer javára. A Munkáspárt úgy gondolja, 23 év után ideje a munkásérdeket is képviselni a Parlamentben, amely ma – a parlamenti pártokkal és a jelenleg hatalomra törő, ilyen-olyan gombamódra szaporodó hasonszőrű szerveződéseket együttesen szemlélve – messze nem képviseli az egész társadalmat. Ezért van szükség a Munkáspártra, hogy a hatalomból kiszorítottak is szóhoz juthassanak az ország ügyeiben.

Földi László – Fidesz-Kdnp – Nem a közvélemény kutatást, hanem a választásokat akarjuk megnyerni, ezért nem is bízom el magam. Nagyon sok jó, és fontos eredményt értünk el az elmúlt négy év alatt. Ezeket a magyar emberek érdekében meg kell védenünk, és tovább kell folytatnunk. Büszke vagyok rá, hogy szavazatommal segítettem településeinknek megszabadulni az adósságterhektől, és hozzájárultam ahhoz, hogy csökkenjenek a fojtogató rezsiköltségek, könnyítve az itt élő emberek mindennapi megélhetését. A térség településeinek több mint 10 milliárd forint adóssága volt, amitől most megszabadultak. Elkezdődhetnek a tudatos fejlesztések: több pénz jut a közbiztonságra, a munkahelyteremtésre és az utakra. A következő ciklusban mindenekelőtt olyan körülményeket kell teremteni, hogy a vállalkozásoknak érdemes legyen itt munkahelyeket létrehozni. Ehhez képzett szakemberekre, illetve 4. sz főút négysávossá alakítására van szükség. Mindezzel a kormányzat is tisztában van, ezért támogat a céljaink megvalósításában.

Hajdu István – Nemzeti Értékelvű Párt  – Nagyon szeretem hazámat és Ceglédet, ezért nem vagyok közömbös lakóhelyem további helyzetének alakulása iránt. Úgy gondolom, a választási eredményt nem lehet előre borítékolni. Ez az ország és benne kistérségünk készen áll arra, hogy olyan embereket is beválasszon az Országgyűlésbe, akik tettre készek. Ha nem tudnék feltétlenül hinni ebben, akkor nem állnék a választók elé. Jómagam lokálpatriótának tartom magam. Itthon tart a hazaszeretet és tenni is szeretnék azért, hogy otthon érezzük magunkat országunkban. Képviselőként a fiatalokért is szeretnék dolgozni és a demokratikus nyilvánosság kialakításához hozzájárulni, mert a lakossági ellenőrzést és a választók és a képviselők közötti kapcsolattartást, kommunikációt alapvető fontosságúnak tartom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...