14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

A ,,legendás” Szellő meghódítja a WSB-t

Szellő Imre nagyszerű győzelmet aratott World Series of Boxing félprofi csapat-világbajnokság soron következő fordulójában a Dolce & Gabbana divatmárka által szponzorált Italia Thunder Frankfurtban, s sikerre vezette csapatát, az Italia Thundert.
Csapata Team Germany ellen lépett szorítóba. Négy mérkőzés után 2:2 volt az állás – a két alsó súlycsoportban az olaszok győztek, aztán a németek nyertek kétszer, s így a döntés a nehézsúlyú összecsapásra maradt, amelyben Szellő Imre Johann Witt-tel csapott össze.
Szellő a 2011-es ankarai Európa-bajnokságon félnehézsúlyban (81 kg), a kazahsztáni születésű, de német szülőktől származó, s már évek óta német állampolgár Witt pedig ugyanott nehézsúlyban (91 kg) szerzett bronzérmet. időközben Szellő is felment a nehézsúlyba, s most tőle várták az olaszok a döntő győzelmet.
A 30 éves klasszis – akit a WSB honlapja “legendának” titulált – nem is okozott csalódást. Az első, a negyedik és az ötödik menetben kibokszolta a németet, a másodikban és a harmadikban belement az ütésváltásba, s végül fölényesen, 49:46, 50:45, 50:45 arányban mindhárom pontozónál győzött. Ezzel a Thunder 3:2-re megnyerte a csapatmérkőzést.
“Attól tartottam, Frankfurtban nem engedik a pontozók, hogy megverjek egy németet, de akkora volt a fölényem, hogy nem pontozhattak másként. Legközelebb március 8-án lépek szorítóba, akkor Algériában mérkőzünk” – mondta Szellő.
Szellő az idei sorozatban eddig mindkét mérkőzését megnyerte, a WSB egyéni rangsorában a 91 kilós súlycsoportban feljött a harmadik helyre.
Forrás: boxing.hu – Írta: Ch. Gáll András –
Fotó: WSB

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...