16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Megemlékezés a kórházban

Néhai Dr. Korompay Tihamérra, a kórház egykori igazgatójára emlékeztek a Toldy Ferenc Kórházban az egykori főorvos 100. születésnapja alkalmából február 7-én. A megemlékezésen résztvettek az egykori sebész-főorvos családtagjai és volt kollégái.

Dr. Korompay Tihamér 1957-től 1974-ben bekövetkezett tragikus haláláig dolgozott a ceglédi kórházban, mint a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa. 1960 és 1970 között a kórházigazgatói feladatokat is ellátta. A megemlékezésen dr. Hidvégi Zoltán, a gyermekosztály volt osztályvezető főorvosa elevenítette fel igazgatói munkájának fontosabb epizódjait, kiemelve az új kórházépület felépítésében végzett kiemelkedő szervező munkáját. Ezt követően volt kollegái – dr.Túri József főorvos, dr. Czinege Imre főorvos, dr. Karácsony Tibor főorvos, dr. Balogh József főorvos – személyes élményeik alapján idézték fel egykori vezetőjük munkásságának egy-egy olyan eseményét, amelyre máig szívesen emlékeznek. Valamennyien egy kiváló szakmai felkészültségű, nagy tudású, rendkívül emberséges, empatikus, jó humorú munkatársra, vezetőre emlékeztek és kiemelték: pályájuk kezdetén nagyon sok segítséget kaptak tőle. A megemlékezésen közreműködött az egykori kórházigazgató keresztfia, Járdányi Gergely Liszt-díjas nagybőgőművész.

Az intézmény halljában lévő emléktáblánál dr. Pusztai Dezső főigazgató, a család nevében pedig Zsámberger Laura, dr. Korompay Tihamér dédunokája helyezett el koszorút.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...