21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Megemlékezés a kórházban

Néhai Dr. Korompay Tihamérra, a kórház egykori igazgatójára emlékeztek a Toldy Ferenc Kórházban az egykori főorvos 100. születésnapja alkalmából február 7-én. A megemlékezésen résztvettek az egykori sebész-főorvos családtagjai és volt kollégái.

Dr. Korompay Tihamér 1957-től 1974-ben bekövetkezett tragikus haláláig dolgozott a ceglédi kórházban, mint a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa. 1960 és 1970 között a kórházigazgatói feladatokat is ellátta. A megemlékezésen dr. Hidvégi Zoltán, a gyermekosztály volt osztályvezető főorvosa elevenítette fel igazgatói munkájának fontosabb epizódjait, kiemelve az új kórházépület felépítésében végzett kiemelkedő szervező munkáját. Ezt követően volt kollegái – dr.Túri József főorvos, dr. Czinege Imre főorvos, dr. Karácsony Tibor főorvos, dr. Balogh József főorvos – személyes élményeik alapján idézték fel egykori vezetőjük munkásságának egy-egy olyan eseményét, amelyre máig szívesen emlékeznek. Valamennyien egy kiváló szakmai felkészültségű, nagy tudású, rendkívül emberséges, empatikus, jó humorú munkatársra, vezetőre emlékeztek és kiemelték: pályájuk kezdetén nagyon sok segítséget kaptak tőle. A megemlékezésen közreműködött az egykori kórházigazgató keresztfia, Járdányi Gergely Liszt-díjas nagybőgőművész.

Az intézmény halljában lévő emléktáblánál dr. Pusztai Dezső főigazgató, a család nevében pedig Zsámberger Laura, dr. Korompay Tihamér dédunokája helyezett el koszorút.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...