26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Nők a változásért

Nők a változásért címmel rendezett az MSZP Ceglédi szervezetének női tagozata tüntetést Cegléden február 14-én. A félszáz résztvevő piros sálban, transzparensekkel vonult az utcára, azzal a céllal, hogy “a mai elnyomó és kizsákmányoló rendszert leváltsuk, s egy jobb, élhetőbb, szerethetőbb Magyarországot építsünk. Minden eszközt megragadunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy merjenek változtatni, merjenek tenni azért, hogy gyermekeink, családjaink megélhetése, jövője kiszámíthatóbb legyen” .

– Egyre többen éheznek, félmillió gyereknek nem jut minden nap élelem. A második világháború óta nem volt ennyi szegény ember. Sok gyerek csak az üres tésztát ismeri és az éhes gyerek az oktatásban is hátrányba kerül. – mondta a gyűlésen az ellenzéki összefogás ceglédi országgyűlési jelöltje Romhányiné dr. Balogh Edit, majd hozzátette: – A gyermekéhezés után nyugdijas éhezés várható, annyi fiatal ment külföldre dolgozni. A nőknek kell, hogy a küzdelem élére álljanak. Ezért ezzel a néma tüntetéssel, vonulással akarjuk felhívni a Fideszes kormány  és városvezetés figyelmét arra, hogy stadionok helyett inkább a gyermekéhezés felszámolására kellene az adófizetők pénzét költeni. 

A tüntetés után a Kossuth Szálló éttermében Romhányiné dr. Balogh Edit és a helyi nőtagozat vezetője dr. Horváth Tiborné tartottak előadást, melynek témája a nők védelme és a gyermekek segítése volt.

VIDEÓ és FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...