16.1 C
Cegléd
2024. május 23. csütörtök
spot_img

Pest megye mintakonyhája

Új főzőkonyhát adott át február 21-én Pécelen a Cegléden közétkeztető TS Gastro. Az országosan szolgáltató cég naponta összesen tízezer ételadagot főz, ezt a mennyiséget növeli mostantól a péceli főzőkonyha. Az új konyhát a tervek szerint újabbak követik majd, mivel a vállalkozás az idei évre negyven százalékos bővülést tervez.
– Az idei évtől megváltozott közétkeztetési törvénynek megfelelően működtetjük konyháinkat, vagyis biztosítjuk, hogy az iskolákban, óvodákban, kórházakban, vagy bármely más közintézményben egészségesebben, az évszaknak megfelelően lehessen étkezni – hangsúlyozta Takács Zsolt, a TS Gastro Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a törvény megalkotói szerint túl sok energiát, zsírt és sót fogyasztunk, ezek arányát csökkenteni kell, inkább több gyümölcsnek, zöldségnek kell szerepelnie a közétkeztetésben a menüsorban. A cég ennek az elvárásnak is eleget tesz.
Az átadó ünnepségen Szűcs Lajos is részt vett, aki elmondta, az agglomerációban, így a Pécelen élők is elvárják, hogy ugyanolyan minőségű szolgáltatásokat vehessenek igénybe, mint a szomszédos főváros lakói. Az ilyen fejlesztések, mint ez a konyha, amely Pest megye legmodernebb mintakonyhája, biztosítják, hogy az itt élők a legjobb ellátásban részesüljenek – fogalmazott a Pest Megyei Közgyűlés Vezetője.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...