18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Írország Hercegnője Cegléden

Ki ne ismerné a világ legnépszerűbb táncának, az ír sztepp táncnak jeles férfi vezéregyéniségeit? A világ azonban már egy hölgyért rajong ebben a műfajban, aki nem más, mint Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös ír sztepp tánc világbajnok.  Az ír tánc dívája fergeteges sikert arat újszerű, modern koreográfiáival a világ nagyszínpadain. Most, két év után, ismét visszatér a ceglédi közönséghez, hogy elvarázsolhassa Önöket a legújabb produkciójával a Queen of the Dance nevet viselő előadásával, mely 2014. április 4-én (péntek) a ceglédi Kossuth Művelődési Központ Színpadán 19 órai kezdettel lesz látható.

Catherine egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek, melyet gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő ír dallamok jellemeznek.

Catherine Gallagher új táncműfajt teremtett, hiszen az autentikus ír sztepp lépéseit más táncműfajok elemeivel ötvözi, mint a balett, az akrobatika és a showtánc. A művésznő megismerve az országok lelkületét és kultúráját, megjeleníti, sőt feldolgozza a rá hatást gyakorolt életérzéseket és benyomásait koreográfiáiban. Rajong Magyarországért, s a hazai közönség tiszteletére a magyar néptánc elemeit, a magyar zenei motívumokat is beleszövi ír sztepptánc show-jába!

Az este szárvendége Barry John Gallagher, a Lord of the Dance Las Vegasi csapatának principal szólistája, aki Catherine testvére. Most egy kis szünetet tartva a két társulatnál a világ legújabb, első számú ír tánc show-ja a Queen of the Dance meghívására csatlakozott húga által vezetett társulathoz. Ritka pillanatok egyike, hogy egy világsztár testvérpár egy időben, egy színpadon látható.

Catherine 7 évesen indult el első versenyén. Senki nem ismerte, igazán, még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált műsort adva. Senki nem tartotta esélyesnek, mégis továbbjutott az első ötvenbe! Egy évvel később, a következő versenyén már felkészülve, szép ruhában, koreográfiával indították a bajnokságon. Mindenki megdöbbenésére ebben az évben a 2500-as mezőny győztese lett. 

Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak!

Jegyek kaphatók a helyszínen: Kossuth Művelődési Központ (Kossuth tér 5/a) 06-53/505-041, valamint az IRISHDANCE.HU weboldalon és az InterTicket országos üzlethálózatában.

– A Ceglédi Panoráma legfrissebb száma a címlapképre kattintva lapozható! –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...