10.3 C
Cegléd
2024. május 9. csütörtök
spot_img

Ceglédre látogatott Kövér László

– A politikusok hajlamosak százalékokban beszélni a gazdasági folyamatokról, ám a számok mögött mindig emberek, és az emberek teljesítménye áll – mondta a házelnök. – Magyarországon jelenleg több mint 4 millió embernek van munkája, ez a rendszerváltás óta a legkedvezőbb eredmény. Az ellenzék ezt próbálja hitelteleníteni, de az tény, hogy a 260 ezer fős foglalkoztatás-növekedés több mint felét a hazai kis- és középvállalkozások adják, csak a maradéknak a nagyobb részét a közfoglalkoztatás, és ennek csak kisebb részét a külföldi munkavállalók. Ha a jelenlegi kormány felhatalmazást kap a választásokon, és sikerül végrehajtani a következő 7 évre szóló foglalkoztatási programot, az ország elérheti a szinte teljes foglalkoztatottságot, ami 5 millió dolgozót jelent. – Kövér László elmondta, bízik abban, hogy a jelenleg külföldön dolgozók hazatérnek, és összegyűjtött tőkéjüket, tapasztalatukat itthon kamatoztatják majd. 

Mint elmondta, a következő költségvetési ciklusban az EU a magyar lobbinak is köszönhetően külön forrást biztosít a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére. A magyar pályakezdők 20-25 százalékos munkanélkülisége nagyon sok, de még mindig kedvezőbb az európai átlagnál. 

A házelnök a 4. sz. főút bővítésével és a 441-es újjáépítésével kapcsolatban elmondta, a kormánynak a legnagyobb erőfeszítéseket az infrastruktúra fejlesztése érdekében kell tennie, hiszen ahol ez megvan, ott nagyobb a beruházási kedv is. A központi régió problémájával kapcsolatban, vagyis hogy Pest megyébe kevesebb uniós forrás jut, úgy vélekedett: a támogatás célja éppen a különbségek csökkentése, ezért ha ezt EU forrásokból nem lehet megvalósítani, akkor a kormánynak kell megtalálnia ennek a módját, méghozzá hazai forrásokból.  

Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője és jelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Dél-Pest megyei térségben a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti, ami jelenleg 9-10 százalékos. Ezért is fontos az az 1000 milliárd forint, amit a következő 7 éves uniós ciklusban munkahelyteremtésre szánnak – habár a Közép-magyarországi régió ebből kevesebbet kap. Földi László kiemelte: a város adósságának átvállalásáért a kormány azt kérte, hogy az így felszabadult pénzből az önkormányzat a helyi vállalkozások munkahelyteremtését támogassák.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...