21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Fórum a szenvedélybetegségről

A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása február 26-án rendezte meg második alkalommal az Együttműködési Kerekasztal megbeszélését, melynek témája a lelki egészségvédelem, a szenvedélybetegségek megelőzése és kezelése volt.  

A kerekasztal meghívott előadói Hegedűs Ágota alpolgármester, Török Csaba r. alezredes, Dr. Horváth Melinda pszichiáter, Füle Ágnes pszichológus, Kis Gyula pedagógus, Szalóki Levente szenvedélybeteg segítő, Kótabéné Ruda Gyöngyvér szakmai vezető voltak. A megbeszélés célja az volt, hogy a résztvevők valódi ceglédi helyzetképet kapjanak, mivel csak közösen gondolkodva és együttműködve lehet valódi megoldást keresni a problémákra.

– A szenvedélybetegség olyan veszélyt jelent a fiatalokra is, amely sok esetben visszafordíthatatlan. A kábítószer tekintetében a legjobb megoldás az volna, ha magát az igényt lehetne megszüntetni, mert ha nincs drogfogyasztó, akkor nincs kinek eladni a drogot. A szenvedélybetegség nem csak egyéni probléma, hanem a beteg egész családját és annak környezetét is érinti. – hangzott el.

Mikulásiné Oláh Ágnes az intézmény vezetője felhívta a figyelmet a családsegítő szolgálaton belül működő Szenvedélybetegek Közösségi Ellátására. Kiemelte, hogy a megelőzés tekintetében nagyon fontos a korai felismerés és a külső segítségkérés.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...