27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Ellenzéki sérelmek Abonyban

A február 27-i képviselő-testületi ülésen a többség nem támogatta Abony költségvetésének elfogadását, méghozzá azért, mert úgy látták, több mint 200 millió forintnak nincsen fedezete. A költségvetést úgy terjesztették a testület elé, hogy az évek óta be nem folyt adókat most visszamenőleg beszedik. Egedy Zsolt elmondta, azt kérték, hogy a következő testületi ülésre készítsenek az adóbehajtásról egy konkrét kimutatást, amelyben leírják, mennyi a város kintlévősége, és ebből reálisan mekkora összeg hajtható be. A keddi testületi ülésre beterjesztett anyag továbbra sem tartalmazta a kért számokat – közölte a fideszes politikus. A költségvetés számaiból azonban kiderült, 142 millió forinttal több adóbevétellel, és 64 millió forinttal kevesebb kiadással számolnak. Mivel az új összegzés előállítására alighanem képtelen lenne a hivatal – fogalmazott Egedy Zsolt, most megszavazták a költségvetést, hogy működhessen Abony, a városi alkalmazottak pedig kapjanak fizetést. A törvényi határidő erre március 15-e, ezért visszautasítják Romhányiné Balogh Editnek a február 27-i, sikertelen testületi ülés utáni kiszólását, mely szerint a testületi többség lesz a felelős azért, ha a városban költségvetés hiányában megáll az élet.

Egedy Zsolt azt is elmondta, Romhányiné Balogh Edit, mint országgyűlési képviselő-jelölt törvénytelenül helyezett el politikai hirdetést. A Kincskereső című újság ugyanis nem regisztrált, ezért hasábjain nem lehetett volna felhívását megjelentetni. A fideszes politikus felszólította Romhányiné Balogh Editet, hogy a továbbiakban tartózkodjon a választási törvény megsértésétől. 

Évente 50 millió forintnál is több a kivetett, de be nem folyt adók összege, ami rendkívül nagy kockázatot jelent a városnak – ezt már Magyar Gábor KDNP-s képviselő mondta. A kintlévőségeket nem hajtják be, a kiadásokat nem csökkentik, új forrásokat pedig nem keresnek – összegezte a helyzetet. Magyar Gábor szerint, ha a kormány nem konszolidálta volna a várost, Abony már nem működne.  A KDNP-s politikus azt is sérelmezte, hogy a polgármester a jegyző ellenállása nélkül tudja keresztülvinni a féltörvényes megoldásait. A Kincskereső nevű újságban a múlt héten megjelent politikai hirdetéssel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: a törvénytelenség nem egyedi jelenség, hanem közállapot Abonyban.

Bővebben a témáról a miabonyunk.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...