19.6 C
Cegléd
2024. május 15. szerda
spot_img

Ellenzéki sérelmek Abonyban

A február 27-i képviselő-testületi ülésen a többség nem támogatta Abony költségvetésének elfogadását, méghozzá azért, mert úgy látták, több mint 200 millió forintnak nincsen fedezete. A költségvetést úgy terjesztették a testület elé, hogy az évek óta be nem folyt adókat most visszamenőleg beszedik. Egedy Zsolt elmondta, azt kérték, hogy a következő testületi ülésre készítsenek az adóbehajtásról egy konkrét kimutatást, amelyben leírják, mennyi a város kintlévősége, és ebből reálisan mekkora összeg hajtható be. A keddi testületi ülésre beterjesztett anyag továbbra sem tartalmazta a kért számokat – közölte a fideszes politikus. A költségvetés számaiból azonban kiderült, 142 millió forinttal több adóbevétellel, és 64 millió forinttal kevesebb kiadással számolnak. Mivel az új összegzés előállítására alighanem képtelen lenne a hivatal – fogalmazott Egedy Zsolt, most megszavazták a költségvetést, hogy működhessen Abony, a városi alkalmazottak pedig kapjanak fizetést. A törvényi határidő erre március 15-e, ezért visszautasítják Romhányiné Balogh Editnek a február 27-i, sikertelen testületi ülés utáni kiszólását, mely szerint a testületi többség lesz a felelős azért, ha a városban költségvetés hiányában megáll az élet.

Egedy Zsolt azt is elmondta, Romhányiné Balogh Edit, mint országgyűlési képviselő-jelölt törvénytelenül helyezett el politikai hirdetést. A Kincskereső című újság ugyanis nem regisztrált, ezért hasábjain nem lehetett volna felhívását megjelentetni. A fideszes politikus felszólította Romhányiné Balogh Editet, hogy a továbbiakban tartózkodjon a választási törvény megsértésétől. 

Évente 50 millió forintnál is több a kivetett, de be nem folyt adók összege, ami rendkívül nagy kockázatot jelent a városnak – ezt már Magyar Gábor KDNP-s képviselő mondta. A kintlévőségeket nem hajtják be, a kiadásokat nem csökkentik, új forrásokat pedig nem keresnek – összegezte a helyzetet. Magyar Gábor szerint, ha a kormány nem konszolidálta volna a várost, Abony már nem működne.  A KDNP-s politikus azt is sérelmezte, hogy a polgármester a jegyző ellenállása nélkül tudja keresztülvinni a féltörvényes megoldásait. A Kincskereső nevű újságban a múlt héten megjelent politikai hirdetéssel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: a törvénytelenség nem egyedi jelenség, hanem közállapot Abonyban.

Bővebben a témáról a miabonyunk.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...