21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Őrizetbe vették Ruttner Györgyöt

Jován László, Ruttner György budapesti ügyvéd védője megerősítette azokat a sajtóinformációkat, hogy ügyfelét őrizetbe vették csütörtökön. Az ügyvéd az részletekről nem kívánt nyilatkozni.
Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte azt MTI-vel, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette azt a budapesti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint 2010. és 2012. között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük.
A főügyész közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. 
Az adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, ennek ellenére a sértettek által letétbe helyezett összegeket a gyanúsított sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később nem adta át nekik. Az ügyészség szerint a pénzt az ügyvéd saját célra használta fel, ezzel jogtalan hátrányt okozott az ügyfeleknek, és rendszeres haszonszerzésre törekedett.
A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.
A közlemény kitér arra is, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben már vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...