21.1 C
Cegléd
2024. május 2. csütörtök
spot_img

Asztalos Dávid duplája

A ceglédi nevelésű Asztalos Dávid, Ványi Zsolt tanítványa a kapitánya annak az U19-es válogatottnak, amely a héten másodjára győzte le a finn csapatot, most négy góllal. Először kedden 1-0-ra, majd a csütörtökön Telkiben 4-0-ra győzött a második felkészülési meccsen, köszönhetően – többek közt – Asztalos duplájának. A mérkőzésen a csakfoci.hu beszámolója szerint a magyar csapat nagy fölényben futballozott, különösen az első félidőben, szinte helyzetet sem engedve a riválisnak, miközben további gólokat is lőhetett volna a hazai rendezésű Eb-re készülő válogatott.
A csapat azonnal magához ragadta a kezdeményezést és sorra vezette a veszélyes támadásait, valamint Németh pontrúgásaiban is bízhatott. A Haladás Diósgyőrből is figyelt középpályása a 8. percben majdnem gólpasszt adott, ám ekkor Bobál fejesénél még menteni tudott a kapufa.
Nem úgy 3 perccel később, amikor egy szöglet utáni kavarodást követően Asztalos kaparta ki a labdát magának, majd csinált egy cselt, és közelről a hálóba passzolt (1-0). A gól után is megmaradt a magyar fölény, és a 32. percben növeltük az előnyünket. Németh Márió remek szabadrúgást tekert a kapu elé, Lorentz pedig a védőjét megelőzve a hálóba belsőzött közelről (2-0).
És ezzel még nem volt vége, az előző gól “másolata” következett a 39. percben: Németh szabadrúgása ugyanonnan, ugyanúgy érkezett középre, csak ezúttal nem ért bele senki, a kapus maga elé ütötte a labdát, majd némi kavarodás, és az első gólhoz hasonlóan Asztalos volt a legszemfülesebb, majd a hálóba gyötörte a labdát, 3-0-val fordultak a csapatok.
A második félidőben a cseréknek is köszönhetően kevésbé alakult ki folyamatos játék, de így is veszélyesebbek voltunk a kapura, elsősorban a csereként beállt Medgyesnek köszönhetően. A középpályás végül a 90. percben feltette a koronát remek teljesítményére és 7 méterről meglőtte a negyedik gólunkat (4-0). (Fotó: mlsz.hu)

Magyarország U19 – Finnország U19 4-0 (Asztalos 11., 39., Lorentz 32., Medgyes 92.)

Forrás: csakfoci.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...