13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

A hölgyeket köszöntötték

„Úgy gondolom, hogy a legtöbb nő nem akar választani a tűzhely és a munkahely között. Sokkal inkább azt szeretné, ha olyan józan életű, hűséges, szelíd, mégis erős társa lenne, aki segíti őt. Aki a nőben nem szakácsot és takarítót lát, hanem egyenrangú partnert, akivel nemcsak a szívét és lakását, de a például a mosogatás és a porszívózás terhét is meg lehet osztani. Ha azt érezheti, hogy a férfi nem “helyette” csinál meg valamit, hanem „érte”, vele. Ezért kell a nők speciális helyzetére érzékeny döntéseket hozni kormányzati szinten is. Ilyen előrelépés volt az elmúlt négy évben annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak. Ezt szolgálja a családbarát munkahelyek támogatása és a kismamák részmunkaidős foglalkoztatásának honorálása” – hangzott el az ünnepségen. Ezt követően minden hölgynek, nőnek, lánynak és asszonynak átnyújtották a megbecsülés virágait.

A polgármesteri köszöntőt Gergely Róbert „Azok a fehér éjszakák” című előadása követte, majd Pál Dénest, a The Voice című műsor győztesét láthatták-hallhatták az est vendégei. Végezetül Farkas Bálint és Bálint Emese nőnapi műsorát tekinthették meg.

A nőnap reggelén, a ceglédi piacon ajándékozott a hölgyeknek rendhagyó módon, virág helyett virágmagokat Földi László, és Rimóczi Gábor, a ceglédi képviselő-testület egyik tagja. Az ajándék szimbolikus, azt jelképezi, hogy a nők odaadásából, gondoskodásából élet fakadhat.

Március 7-én pedig az újszilvási művelődési házban köszöntötte a hölgyeket Földi László. A szintén teltháza eseményen L. L. Junior szórakoztatta a közönséget.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...