21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Miki lóháton is helyt akar állni

A tatamin és lóháton is helyt akar állni Ungvári Miklós (33). A londoni olimpián a 66 kilogrammosok között ezüstérmet szerző háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó saját sportága mellett díjugratásban is megméreti magát. Az országos amatőr bajnokságon akar elindulni a nyár végén, erre készül. A januárban a világhírű tereprali viadalt, a Dakart is teljesítő judós a tréningek között nyeregbe pattan és gyakorol.

A világklasszis sportoló fő sportága mellett aktív résztvevője a hazai díjugrató versenyeknek. A Fetti Lovasklub versenyzője, Hargitai János tanítványa 2011 óta áll starthoz díjugrató versenyeken, ami annyira közel került hozzá, hogy első londoni nyilatkozatában köszönetet mondott edzőjének, a Díjugrató Szakágnak és a lovastársadalomnak.

– Gyerekkorom óta imádok lovagolni, akkor még szőrén ültük meg őket a testvéreimmel – emlékezett vissza Ungvári. – Aztán teltek múltak az évek, és ez a szerelem máig kitartott. A családdal vettünk néhány lovat, a díjugratást pedig négy éve kezdtem el hobbi szinten űzni. Néhány minősítő versenyen már részt vettem korábban, de idén komolyabb célt tűztem ki magam elé, ha minden jól megy, az országos bajokságon szeretnék elindulni az amatőrök között.

Ennek érdekében rendszeresen átruccan lovait szállító utánfutójával a szülővárosához, Ceglédhez közeli Gombára, a FETTI lovardába. Ottjártunkkor éppen Durcással tréningezett. Az alapos csutakolás és bemelegítés után 14 esztendős pej kanca és gazdája remek összhangban vette az akadályokat, amelyek közül néhány elérte a 140 centit is. Különös edzőpartnerük is volt, hiszen Mini Gyula, a kétéves foxi kutya mellettük rótta a köröket.

– Durci nagyon rutinos, vele nincs sok gondom, nem kell noszogatni az ugrások előtt. Nekem azonban még formába kell hoznom magamat, ezért, amikor időm engedi, a cselgáncsedzések, a kondizás és a futások között jövök a lovardába, vagy ha jó idő van, akkor a szabadtéri pályára. Váltogatom a lovakat, még nem döntöttem el melyikükkel menjek a nagy versenyre – tette hozzá Ungvári, aki felkészülésképpen a hét végén egy minősítő viadalon is indult.

Biztatóan sikerült a kezdése, hiszen Durcás hátán a B2-es kategóriában egy verőhibával az 52 fős mezőny 18. helyén végzett.

Forrás: http://judogimagazin.blogspot.hu – Fo­tó: Mirkó István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...