16 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Abonyban és Cegléden is otthon van

– Mióta él Cegléden?

– Az az igazság, hogy már 2010 előtt is Cegléden éltem, ezért is lett volna fenntarthatatlan, ha az ökopolitikával Abonyban kívánok tovább foglalkozni. Feleségem (Kerepesi Nóra – a szerk.) is a ceglédi kórház  fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik, mint rezidens. Amennyire tudtunk eddig is segítettük a város fejlődését. Például a Czeglédi Közösségi Múzeum (Puskaporos u. 5.) elindításában vállaltunk nagy szerepet. A Hegyi Ferenc ötlete és iránymutatásai alapján létrejött „múzeum” a helyi gyűjtőknek biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. További terveink is a múzeum körül forognak, szeretnénk rendezvényeket szervezni és a kiállítók számát bővíteni.

– Az, hogy korábban Abonyban volt, most itt Cegléden képviselő növeli vagy hátráltatja az esélyeit?

– Az esélyekről reális képem van. Mikor 2005-ben az Élőlánchoz csatlakoztam tudtam, hogy még Nyugat- Európában sem a legnagyobb pártok a Zöld formációk. 2010-ben az Élőlánc nem indult a választáson, ekkor lettem LMP-s, úgy láttam Schiffer Andrásék sokkal hatékonyabban tudják a politikai párt szerepét betölteni. Nem dédelgetek reményeket, jelenlegi indulásomnak is inkább választástechnikai okai vannak, Schifferék akkor jutnak be, ha 106 helyen indulunk. Természetesen jó, hogy több várost is ismerek a választókerületben. 

– Tudható, hogy eddigi közéleti szereplését átszőtte a környezetvédelem témája, így érthető, hogy egy magát zöldként meghatározó szervezet színeiben indul.  Miért nem az LMP másik felét a Párbeszéd Magyarországért-et választotta? Ott akár jobb eséllyel is indulhatna, mint a Cegléden ismeretlen abonyi polgármester. 

– Ha valaki kilép egy pártból, akkor az annak nem a másik fele. Még a 2012-es novemberi döntés idején arra szavaztam, hogy az LMP tárgyaljon Bajnaival. Ugyan nem vagyok politológus, sem jövőbelátó, de biztos vagyok benne, hogy akkor másképp alakult volna a kormányváltás esélye. Nem léptek volna ki tömegesen az LMP-ből sem a meghatározó arcok. Viszont tartom magam az elvekhez, az ökopolitika célja nem lehet egy személy vagy szervezet elleni elvtelen szövetségkötés. Az esélyekről már beszéltünk, most ellenzéki szerepre készülünk, és minden bizonnyal a listavezetőkre fog hárulni ez a nem könnyű feladat. Pártom listáján sorrendben a következők szerepelnek: Schiffer András és Szél Bernadett társelnökök, Ikotity István bajai önkormányzati képviselő, aki szintén geográfus és közgazdász. Sallai Róbert Benedek túrkevei gazdálkodó, aki a vidék ügyeinek hiteles képviselője lesz a parlamentben. Valamint Schmuck Erzsébet az Ökopolisz alapítvány társelnöke. Azt kell, hogy mondjam az első 10 helyen általam ismert, becsületes, jó ember áll. A rám leadott szavazatok az ő bejutásukat segítik, ezért vállaltam ezt a küldetést.

– Mit jósol április 6-ra?

– Mondtam, hogy nem vagyok jövőbelátó. A lényeg, hogy a Jobbik delegáltjának sorshúzása jóvoltából a nevem az első lesz a szavazólapon. Ezt azért is szeretném hangsúlyozni, nehogy összekeverjenek valakivel.


A fenti cikk fizetett politikai hirdetés. Lapunk minden jelöltnek felajánlotta a bemutatkozás lehetőségét porté-interjú formájában is, a honlapunkon (www.cegledipanorama.hu) illetve az Állami Számvevőszék honlapján (www.asz.hu) közzétett, kampányra vonatkozó hirdetési árak szerint. A választási kampány ideje alatt lapunkban jól elkülöníthető formában tesszük közzé a politikai hirdetéseket.

Fotó: Töreki Zsolt – Föld Áron a közösségi múzeum egyik alapítója

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...