14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Erdélyben énekeltünk

Szombat délelőtt volt mindenkinek lehetősége jobban megismernie befogadó családját. Délután pedig a március 15-i megemlékezésen énekeltünk. Számunkra nagyon megtisztelő volt, hogy egy ilyen fontos eseményen szerepelhettünk, amely a székelyek számára a legfontosabb ünnep, teljesen máshogy élik meg, mint mi itthon. Idén ezt még inkább érezhettük, mivel 2014-ben van a madéfalvi veszedelem 250. évfordulója is. Ezt az eseményt elő is adta a Hargita Néptáncegyüttes a színházban a koncertünk után. A városi ünnepség után rengetegen jöttek el meghallgatni minket, sokaknak hely sem jutott, de a koncertünk után ezt sem bánták. Ottlétünk alatt talán ezt a koncertet éltük át a legjobban, mert éreztük, hogy a közönség hasonlóan érez, mint mi. Ez a hatalmas tapsviharban is megnyilvánult.

Vasárnap hosszas búcsúzkodás után indultunk haza, de mint mindig most is megálltunk Korondon és Körösfőn. A hazaút többnyire csendesen telt, hiszen mindenki nagyon fáradt volt.

Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, és büszkék vagyunk, hogy a kórus tagjaiként képviselhetjük hazánkat Székelyföldön minden évben.

FOTÓK az utazásról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...