13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Huszonnégyből 23 nyerő volt

Ausztria rangos nemzetközi párlatversenyére, a Destillatára az idei évben 11 ország 183 főzdéje összesen 1700 párlattal nevezett. A megmérettetésen a Bolyhos és Fia Bt. is részt vett hat pálinkával, amelyek közül a Birs, a Cigánymeggy és az Irsai Olivér szőlő pálinkák bronz-, a Kajszibarack pálinka pedig ezüstérmet szerzett.
Egyre több a rangos hazai pálinkaverseny is, és egyre jobb a szakmai megítélésük. A Bolyhos Pálinkafőzde rendszeresen szerepel ezeken a megmérettetéseken. Bolyhosék legutóbb február 14-én Ongán taroltak, huszonnégy mintából 23 pálinka érmet nyert.
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett V. Ongai Pálinkaversenyre 332 nevezőtől összesen 1030 minta érkezett Magyarország egész területéről, illetve Szlovákiából és Romániából. A zsűri által véleményezett párlatok, pálinkák száma 1024 volt. A nevezett pálinkák összesen 126 településről érkeztek, 112 különböző főzdében párolták azokat. A 24 fős nemzetközi zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 123 (11,9%), ezüst oklevelet 227 22,1%), míg bronz oklevelet 255 (24,6%) pálinka és párlat. A zsűri 27 champion, azaz nagyaranyérmet osztott ki. A nem érmes minták száma 426 (41,4%). A nevezett mintákból 676 (65,7%) volt bérfőzetők, 254 (24,6%) kereskedelmi főzdék, illetve 100 db (9,7%) magánfőzők által nevezett pálinka vagy párlat. Mindezek ismeretében kiemelkedő eredménynek számít, hogy a Bolyhos Pálinkafőzde 24 nevezett pálinkájából 23 érmet szerzett.
„Úgy tűnik, a szakma egyre inkább elismeri családi vállalkozásunk kitartó munkáját. Nem csak azért fontos ez a 24 mintából szerzett 23 érem, mert önmagában is remek eredmény, hanem azért is, mert az elmúlt években nagyjából hasonló arányt produkálunk a különböző versenyeken. Persze, számunkra nem csak a szakmai zsűri megítélése a fontos, hanem a fogyasztóké is. Most – és ezt sajnos ki kell mondani -, amikor válságban van a pálinkaértékesítés ez efféle versenyek mellett meghatározó, hogy mit gondolnak, mondanak azok, akik kedvelik a Bolyhos márkát. Ez pedig csak egyetlen helyen derül ki: az értékesítési pontokon, legyen az kisbolt, szupermarket vagy a HORECA szegmens. Azon fáradozunk, hogy a már megszokott minőséget produkáljuk minden évben, közben növeljük a Bolyhos pálinkákat fogyasztók számát, illetve kilépjünk a nemzetközi piacra” – mondta Bolyhos Zoltán a pálinkafőzde társtulajdonosa.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...