22.7 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Uszodai “élmények”

Sajnálattal közöltem vele, hogy mivel mi nem az éjjeliőrök táborát gyarapítjuk, ebben az időben mi is dolgozunk. A tanmedencét meg sem próbáltuk. A tanmedence vize 1 m “mély”, de ha mélyebb lett volna, sem tudunk úszni, mivel az edzésben “megfáradt ” fiatalok itt pihenték ki “fáradalmaikat”. Aki nem volt még itt, hozzáteszem, hogy ehhez a százmilliókból, vagy lehet hogy többszöröséből felújított “megakomplexumnak” van az udvaron még egy medencéje, de ebben termál víz van, meg kb. 30 ember, – akik nyilván ejtőzni mentek a meleg vízbe -, amiben úszni amúgy sem lehet élvezetes. Ekkor kb. 160 körül járhatott a vérnyomásom.

Irány az öltöző, öltözzünk vissza. Na, itt lépett 200 fölé a vérnyomásom. Állok egy szál f@szban az öltözőszekrény előtt, amikor enyhe zörgéssel begurul mögém egy felmosóvödör, amit rögvest követett is a takarítónő. Igen. Nem takarító, hanem takarítónő, aki a világ legtermészetesebb módján mindjárt neki is állt felmosni… Magamra rántottam megkezdett alsógatyámat, majd felöltöztem.

Gondoltam ez azért megérdemel néhány kérdést a pénztárban. Elmondtam a hölgynek, hogy jártunk úszás ügyben, majd feltettem neki a kérdést, hogy visszakaphatnánk-e a belépők árát, mivel ezért az “egészségügyi” sétáért sokalltam az 1600 forintot.

-“Hát bementünk nem?”

-“Igen úszni. De nem tudtunk..”

-“Az nem az én hibám … – vagy valami ilyesmit mondhatott, mert a pipától már nem nagyon láttam, valamint folytattam a megkezdett gondolatmenetet. – És tessék mondani az természetes, hogy a férfi öltözőben a takarítónő akkor mos fel, amikor sokan átöltöznek? Nem furcsa ez egy kicsit?

“Hát az a dolga! Ki is rúgnák, ha nem mosna fel minden órában! A főnök figyeli kamerán keresztül!”

Mi van? Az öltözőben kamera van? Vagy engem néznek hülyének? Itt lett elegem a ceglédi uszodából.

Azért megkérdezném az uszoda üzemeltetőjét, valamint a város vezetését, hogy ez a régóta tervezett felújítás valóban a várost, a benne élő embereket szolgálja? Vagy megint csak egy kis réteget, mint annyi más kis hazánkban? Tudom jó a sport, tenni is kell érte, de minden áron?! Hová menjen az a ceglédi, aki munka után, – vagy csak úgy – érez magában annyi energiát, hogy levezesse egy kis úszással, vagy éppen az egészsége megőrzése érdekében kell úsznia? Hogy is mondta a polgármester úr tavaly szeptember 7-én a vízilabda szövetség honlapján megjelent írás szerint? “Ez az uszoda szolgálja a versenysportot,a vízilabda szakosztályt, a testnevelésórák minőségét, de szolgálja az úszásoktatást, a ceglédi és környékbeli emberek egészségét is.”  Valóban szolgálja? Mi a megoldás? Van?

H .GY. Cegléd


Lapunk az olvasói levéllel megkereste az üzemeltető Ceglédi Vasutas Sport Egyesületet, amelynek képviselőitől a következő választ kaptuk:

“Sajnálattal vettük tudomásul, hogy negatív élményekkel távozott a Cegléd Városi Sportuszodából. Észrevételeivel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk.

Az Ön által ,,megakomplexumnak” nevezett létesítmény, elsősorban a vízilabda szakosztály által összeszedett TAO-s (társasági nyereségadó) támogatásoknak, valamint a város által, ehhez önrészként hozzátett támogatásából épülhetett meg. Már csak ezért is nyilvánvaló, hogy a versenysport által igényként felmerülő idősávokat kiemelten kell kezelnünk. Az üzemeltető Ceglédi Vasutas SE a működtetés során próbálja megtalálni azt az egyensúlyt – amit nagyon nehéz -, hogy mindenki megelégedésére tudjunk szolgáltatni.

Nagy öröm az, hogy a vízilabda szakosztály, a közel egy évig tartó mostoha körülmény után már ismét 200 feletti létszámmal dolgozik. Az edzéseiket  fél  3-tól fél 9-ig tartják minden hétköznap. Sajnos ebben az időszakban valóban csak a 1,5 m-es medencét lehet úszásra használni. Örömteli az is, a szakosztályban sportolókon kívül egyre többen jelentkeznek úszásoktatásra is. Kiváló eredmény, hogy már 4 csoportot is tudtunk indítani. A kifüggesztett házirendben, a pénztárnál lévő medence beosztásban, valamint szóban is tájékoztatjuk vendégeinket arról, hogy melyik medencét mikor és milyen feltételekkel tudják használni.

Előfordult már mással, hogy a medencék leterheltsége miatt meggondolta magát és visszakérte a belépőjegy árát. Volt, aki ezt a belépésétől számított két óra múlva akarta megtenni, amit érthető módon nem tudtunk elfogadni. Ismerve a medencék használatából adódó problémát, dolgozóink próbálnak rugalmasak lenni, még a sokszor kellemetlen hangvétel esetén is.

Az öltözőkben óránként takarítani kell, ez ÁNTSZ előírás, mely alól nem jelenthet kivételt a férfi öltöző sem. Hiába tervezték külön a

férfi és női ,,részleget”, a működés közben világossá vált, ennek ellenére a helyiségeken belül is szükséges kabint kialakítani az

átöltözéshez. Ennek kiépítésére nemcsak a takarítás, hanem a rengeteg, oktatásra érkező kisgyerek miatt is szükség van. Ez ügyben megtettük a szükséges intézkedéseket. Természetesen az öltözőkben nem lehet, így nincs is kamera. Ez félreértés lehetett a dolgozónkkal folytatott beszélgetése során.

Bízunk abban, hogy véglegesen nem tett le uszodánk látogatásától, ugyanakkor megértését is kérjük, mert ez a létesítmény – mint ahogy az Ön által idézettekben is elhangzott – tényleg egyszerre próbálja és fogja szolgálni a verseny- és szabadidős sportot, a testnevelés órákat és az úszásoktatást is. Ez pedig nem egyszerű feladat. Reméljük az Önt ért kellemetlenségek ellenére hamarosan vendégeink közt tudhatjuk!

Tisztelettel: Ceglédi Vasutas Sport Egyesület Üzemeltető”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...