14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

A versenyek napja a Református iskolában

Programokban bővelkedett március 24-e a ceglédi Református iskola számára, hiszen ezen a napon kerültek megszervezésre a már hagyománnyá váló angol és egyháztörténeti országos versenyek, valamint az iskola és a kísérő pedagógusok számára szakmai napot is szerveztek. A 18. alkalommal megrendezésre kerülő angol nyelvi versenyre 12 iskolából 64 tanuló nevezett. A felső tagozatos diákoknak szövegértés és magnóhallgatás feladataival kellett összemérni tudásukat.

A Hitünk hősei egyháztörténeti versenyre az ország 11 iskolájából 30 versenyző jutott a döntőbe. Ennek feltétele volt a háromfordulós levelezős verseny, amelynek célja, hogy a tanulók már a felkészülés alatt átfogó ismereteket szerezzenek az egyháztörténet terén. 

A közös megnyitóra délelőtt 10. órakor került sor a Gyülekezeti Házban, ahol Nt. Bereczky Örs áhítatát követően Arany Zsolt igazgató köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepi műsort a pedagógus énekkar és az iskola énekkara adta Márföldi Tünde vezényletével, valamint Pintér Péter és Almádi János gitárkíséretét hallgathatták meg a jelenlevők. A verseny eredményeiről a www.reformatusikola.hu oldalon olvashatnak.

„Amiket hallottunk és tudunk, és amiket atyánk beszéltek nekünk…a jövő nemzedéknek is elbeszéljük az Úr dicséretét, hatalmát és csodáit, amelyeket cselekedett.” (Zsoltárok 78, 3-4)

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...