27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Lerakták a judo központ alapkövét

Lerakták a közép-magyarországi judo központ alakövét, a Malomtó szélen építendő sportlétesítmény a tervek szerint még idén elkészül. A 2000 négyzetméteres csarnokban a város és a régió cselgáncsosai edzenek majd, illetve versenyek, edzőtáborok megtartására is alkalmas lesz.

A judo központba 4 küzdőteret terveztek, és versenyeken akár 1000-1200 fő is befér majd. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke elmondta: eddig a cselgáncsos gyerekek a régióból Budapestre jártak edzeni, a csarnok átadása után pedig ide fognak, még Szolnokról, Kecskemétről is – gyakorlatilag egy hatod Magyarországnyi területről. Itt egyébként judós régiókról van szó, és nem az EU-s besorolás szerinti Közép-Magyarországi Régióról. A létesítményhez sportszállót nem terveztek, több napos versenyeken, edzőtáborokon a sportolók hálózsákban, a tatamin alhatnak. Küzdés nélkül nincs judo – foglalta össze Tóth László.

A mintegy 400 millió forintos beruházást a kormány állja. A Magyar Judo Szövetség 2020-ig mintegy 11 milliárd forintos fejlesztési támogatásban részesül, hiszen bekerült a 16 kiemelt sportág közé. Az alapkő ünnepélyes lerakásán Simicskó István sportállamtitkár is részt vett, aki ismertette, a kiemelt sportágak a következő 7 évben 135 milliárd forintból valósíthatják meg fejlesztési elképzeléseiket. Ez az összeg biztos alapot jelent, a 16 kiemelt sportág komoly fejlődésen mehet keresztül a következő években – mondta az államtitkár, hozzátéve: a sport támogatására nem csak azért van szükség, hogy szellemileg és fizikailag egészséges emberek nőjenek fel, hanem azért is, mert a sportolókat egész életükön végigkíséri a fair play, a tisztességes küzdelem szelleme.

Habár a judo központnak elsősorban a versenysportot kell szolgálnia, a város közoktatását is segítenie kell például azzal, hogy helyet biztosít a mindennapos testnevelésóráknak – mondta Földi László polgármester és országgyűlési képviselő az ünnepségen. Földi László emlékeztetett, a múlt héten avatták fel a Ceglédi Városi Uszodát, ennek a fejlesztésnek csak pozitív visszhangja volt. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a judo központra is mindenki jó szívvel, lehetőségként gondol majd, a gyerekek szívesen járnak majd ide sportolni, a szülők pedig szívesen hozzák őket.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...