13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Nagy szakmai elismerés a ceglédi tanulóknak

Az asztalosipari szerelők gyakorlati vizsgáján egy komplett éjjeliszekrényt kellett elkészíteniük tömör fa fronttal és bútorlap korpusszal. A tanulók önállóan, a képzés során megszerzett ismereteikre, tapasztalataikra hagyatkozva oldották meg vizsgafeladataikat, 6 óra alatt.

A verseny után fáradtan, de bizakodva fogyasztottuk el ebédünket. Ebéd után vendéglátóink idegenvezető segítségével megmutatták Győr műemlékeit, nevezetességeit. Meglátogattuk a Rába és a Duna összefolyásánál fekvő Káptalandombon található győri bazilikát, valamint a Püspökvár tornyát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. A harmadik napon a végső tudáspróbára került sor. Az asztalosoknak szóbeli vizsgafeladatokon keresztül kellett bemutatni felkészültségüket. A számítógépes adatrögzítőknek pedig adatvédelemből kellett tanúbizonyságot tenni naprakész tudásukról. 

Délután 2 órakor eljött a várva várt pillanat: az ünnepélyes eredményhirdetés, a verseny zárása. Az asztalosipari tanulók valamennyien jól szerepeltek. Felkészültségükkel elérték, hogy a tanév végi szóbeli vizsga alól mentességet kapjanak és ez a vizsgamodul a szakmunkás bizonyítványukba 100%-os teljesítménnyel kerüljön bejegyzésre. Az öt fő számítógépes adatrögzítő két-két modulból kapott vizsgamentességet és az ő szakmunkás bizonyítványukba is 100%-os teljesítménnyel jegyzik be ezeket a jegyeket. 

Külön öröm, hogy Farkas Lajos 12. osztályos tanuló az országos tanulmányi verseny III. helyezését érte el. Nem kis büszkeségünkre szolgál, hogy további két tanulónk a verseny külön díjait nyerték el. Ők név szerint: Antal Judit és Seres Hajnalka 12. osztályos tanulók.

Fotó: Seres Hajnalka

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...