13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

SMS jött

Országjáró kampánykörútjának keretében Cegléden is sajtótájékoztatót tartott Seres Mária március 27-én a Jazz Caféban. A Seres Mária és Szövetségesei (SMS) nevű párt névadója arról ismert, hogy 2008-ban magánszemélyként népszavazási kezdeményezést adott be az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítésének megszüntetéséről. Mint a sajtótájékoztatón is elhangzott: néhány hónap alatt rekordszámú, több mint 600 ezer aláírást gyűjtött össze a népszavazásra mégsem került sor, “mert a parlamenti pártok 2009 nyarán úgy változtatták meg a törvényt, hogy átírták az elnevezést és közben megemelték a juttatásokat: a képviselők azóta már nem költségtérítést, hanem „választókerületi pótlékot” és lakhatási támogatást kapnak.” 

– Sokan azt gondolják az április 6-a egy lejátszott mérkőzés, de szerintünk az előttünk álló tíz napban még lehetnek meglepetések. Az SMS is készül néhánnyal – jelentette be Seres Mária, majd hozzátette: pártja azért indul, hogy legyen kire szavazni, azoknak akiknek elegük van a pártpolitikából. – Nem szabad pártokra bízni a legfontosabb döntéseket, a mi felelős hozzáállásunkra van szükség. Fel kell számolni a 24 éve tartó megosztottságot. Az SMS a Parlamentbe kerülve mindenkivel tud és akar együtt dolgozni. – tette hozzá.

A ceglédi központú országgyűlési választási körzetben induló nagykőrösi Vágó Tibor Seres Mária korábbi formációjának, a 2009-ben alapított Civil Mozgalomnak is tagja. A CM a 2010-es országgyűlési választásokra országos listát állított, majd indultak az önkormányzati választásokon is, az alapító polgármester is lett Mátraverebélyen. 

– A jelenlegi választásokra azért nem a CM nevében indulunk, mert legjáratódott a “civil fogalom”, sokan használják, visszaélnek vele, – például a Civil Összefogás Fórum – és nem szerettünk volna magyarázkodni. – tette hozzá Seres Mária.

Fotó: Krizsán Ervin

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...