11.3 C
Cegléd
2024. május 17. péntek
spot_img

Kezükben a sorsuk

– Hogyan értékeli a bajnokság alapszakaszában tapasztaltakat?

– Az eredményesség és a mutatott játék alapján is előrelépést tapasztalt a vezetőség. Elsősorban az NB I-ben szereplő csapat egységét emelném ki, ahol a mentális hozzáállás és a közösségi szellem kedvezően alakult. Sztárjátékosok és allűrök nélkül valóságban is csapattá vált a csapat.

– Milyen helyezést vár el a vezetőség a bajnokság végén az NB I-ben? 

– A 7-8. hely elérése reálisnak tűnik, ennyi benne van a csapatban. A véleményem egyezik a szakosztály menedzsmentjének és a szakmai vezetésnek az elvárásával. Előrelépés az elmúlt évhez viszonyítva, hogy nem „szalmaszálon” múlik a bennmaradásunk.

– Mennyire váltak be az új igazolások az eddigi tapasztalatai alapján?

– Úgy ítélem meg, hogy a játékoskeretben történt változások sikeresek voltak. Az új játékosok beváltották a hozzájuk fűzött reményeinket. A posztokra történő igazolást az eredményesség és a közösségbe történő mentális beilleszkedés is igazolja. Ezért elismerés jár az új játékosainknak és a befogadó közösségnek egyaránt.

– Ki lehet-e emelni egyénileg valakit a keretből?

– Nem szokásom és nem is tartom jónak a megkülönböztető címeket, minősítéseket. Szólnék azonban arról, hogy a csapatkapitány Bíró Balázs irányítói szerepkörében remekelt és a góllövőlista másodikja jelenleg 130 góllal, ami dicséretes teljesítmény. A jobbkezes és szintén gólerős Takács Bence sem veszi elbizakodást sejtetőnek a dicséretet.

– Miként alakult az utánpótlás helyzete, eleget tudnak tenni az első osztály ebbéli követelményrendszerének?

– Négy utánpótlás csapatunk vesz részt a korosztályuk bajnokságában. A serdülő, ifjúsági és junior csapatok az országos kiírásban, míg az előkészítős gyerekek a tornarendszerű alapfokú tornákon indulnak. Kökény István vezetőedzőnk igyekszik minél több tehetséges fiatalt bevonni a felnőtt keretbe. Egyébként a CKKSE csapata az egyik legfiatalabb átlagkorú az NB. I-ben.

– Milyen előnyöket jelentett a szakosztálynak a TAO rendszerű támogatás bevezetése?

– A TAO jóvoltából több korcsoporttal tudtuk az utánpótlás nevelés kiválasztását és felkészülési munkáját megszervezni. Jelenleg ebben a szakmai projektben mintegy 100 fiatal vesz részt. Együttműködéseket kötöttünk négy általános iskolával. A kezdő csoportok részére a szivacskézilabda tárgyi feltételeinek lehetőségét megteremtettük. Célunk, hogy az első csapat vonzása a példaképteremtésben is működjön.

– Örökös gond a működés anyagi hátterének megteremtése, az új szakosztályi modell a korábbiaknál is több pénz igényel. Hogyan tudnak megbirkózni a feladatokkal?

– Kevesebben vannak a támogatók a kelleténél. Ezzel arányosan a költségeinket is akadozva, de viszonylag pontosan teljesítjük. Cegléden a „sok kicsi sokra megy” elv érvényesül, nyitottak vagyunk, mi több, keressük az új szponzorokat. Sajnos, névadó „gazdát” sem találunk a környezetünkben. Azt meg végleg nem szeretném, hogy a saját nevem ilyen címen felmerüljön…

– Nem az utolsó kérdés a fontosságát tekintve, miben rejlik a nagyszámú lelkes és kitartó közönségük hűsége csapathoz?

– Nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek. Lépésről-lépésre sikerült visszahódítani a Gál József Sportcsarnok lelátóira szurkolóinkat. Köszönhető a csapat lelkes játékának, a társadalmi vezetés marketing munkájának és egyéb akcióinknak. Klubirodát, honlapot működtetünk, emléktárgyakat forgalmazunk, bérleteket ajánlunk a szurkolóknak, bevezettük a jegyelővétel lehetőségét, fogékonyak vagyunk az újszerű dolgokra.

– Amikor a hálás ceglédi szurkolók vastapsát skandáljuk a következő hetekben, a taps az elnök úrnak és a többi társadalmi munkában jeleskedő közreműködőnek is szól majd.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...