16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Új lendületet kap a városfejlesztés

Stratégiai ágazattá fejleszti a kormány a sportot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök március 18-án, amikor felavatta az új ceglédi sportuszodát. Ennek már eddig is láthattuk a jeleit Cegléden, hiszen műfüves pályák épültek a Malomtó szélen, és tovább folytatódik a létesítmény korszerűsítése, a napokban pedig letesszük a közép-magyarországi judo központ alapkövét.

Végre. Hiszen még a kétkedők, a sportfejlesztések ellenzői is tudják, régi adóssága ez már a városnak és az országnak: megteremteni a kulturált, inspiráló körülményeket annak érdekében, hogy a gyerekeink szívesen mozogjanak.

A rendszerváltás óta eltelt 25 évben nem hogy fejlesztésre, de szinten tartásra sem kaptak pénzt a sportegyesületek. Felnőtt egy generáció úgy, hogy nem látott korszerű, európai színvonalú sportpályát, sportcsarnokot, uszodát. Nem is lehet csodálkozni rajta, hogy a magyar a négy legkevesebbet mozgó nemzet közé tartozik az unióban. Ha egészséges, a saját fizikai állapotukért felelősséget vállaló embereket szeretnénk nevelni, szükség van a sportlétesítményekre. Az erre fordított pénz pedig támogatja, hatékonyabbá teszi az egészségügyi és az oktatási rendszert is.

A kormányzati konszolidációnak köszönhetően Cegléd 5,4 milliárd forint adósságtól szabadult meg, így új lendületet kaphat a városfejlesztés is. Idén négymilliárd forintból folytatjuk a csatornaépítést, korszerűsítjük a közvilágítást, és felújítjuk a CVSE sportpályáját. A miniszterelnök ígéretet tett arra is, hogy Dél-Pest megye települései elsőbbséget fognak élvezni a hazai források elosztásakor, vagyis kárpótolnak bennünket a kieső Európai uniós támogatások miatt. Megépül végre a Budapest felé a 2×2 sávos 4-es út is, a tanyán élők és gazdálkodók pedig nem maradnak többé elektromos áram nélkül. 

Földi László polgármester

– A Ceglédi Panoráma aktuális lapszáma a címlapra kattintva olvasható –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...