19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Új lendületet kap a városfejlesztés

Stratégiai ágazattá fejleszti a kormány a sportot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök március 18-án, amikor felavatta az új ceglédi sportuszodát. Ennek már eddig is láthattuk a jeleit Cegléden, hiszen műfüves pályák épültek a Malomtó szélen, és tovább folytatódik a létesítmény korszerűsítése, a napokban pedig letesszük a közép-magyarországi judo központ alapkövét.

Végre. Hiszen még a kétkedők, a sportfejlesztések ellenzői is tudják, régi adóssága ez már a városnak és az országnak: megteremteni a kulturált, inspiráló körülményeket annak érdekében, hogy a gyerekeink szívesen mozogjanak.

A rendszerváltás óta eltelt 25 évben nem hogy fejlesztésre, de szinten tartásra sem kaptak pénzt a sportegyesületek. Felnőtt egy generáció úgy, hogy nem látott korszerű, európai színvonalú sportpályát, sportcsarnokot, uszodát. Nem is lehet csodálkozni rajta, hogy a magyar a négy legkevesebbet mozgó nemzet közé tartozik az unióban. Ha egészséges, a saját fizikai állapotukért felelősséget vállaló embereket szeretnénk nevelni, szükség van a sportlétesítményekre. Az erre fordított pénz pedig támogatja, hatékonyabbá teszi az egészségügyi és az oktatási rendszert is.

A kormányzati konszolidációnak köszönhetően Cegléd 5,4 milliárd forint adósságtól szabadult meg, így új lendületet kaphat a városfejlesztés is. Idén négymilliárd forintból folytatjuk a csatornaépítést, korszerűsítjük a közvilágítást, és felújítjuk a CVSE sportpályáját. A miniszterelnök ígéretet tett arra is, hogy Dél-Pest megye települései elsőbbséget fognak élvezni a hazai források elosztásakor, vagyis kárpótolnak bennünket a kieső Európai uniós támogatások miatt. Megépül végre a Budapest felé a 2×2 sávos 4-es út is, a tanyán élők és gazdálkodók pedig nem maradnak többé elektromos áram nélkül. 

Földi László polgármester

– A Ceglédi Panoráma aktuális lapszáma a címlapra kattintva olvasható –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...