21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

A Nemzeti Újjászületés programja

Nekem mit jelent e fogalom? Elsősorban szellemi-lelki-tudati és kulturális kategória. Olyan ősi értékrenddel bíró, cselekvő, kulturális-politikai közösség, melyet emelkedett lelkiségű emberek alkotnak, akik mindig az önérdek elé helyezik a közérdeket és ha kell harcolnak is érte! 

Nagyon sokan megkérdezték miért csinálom? Miért? Mert egy új világot szeretnék, ahol erkölcsi alap a tisztesség, a becsület, az őszinteség, a feltétel nélküli szeretet, az érdek nélküli segítség, a család egysége, egymás, Isten és a Haza tisztelete, szeretete! Mindezt egy olyan Nemzettel, akik nem csak értik a fenti megfogalmazást, de szívükben is így érzik! Olyan emberekkel együtt, akikben erős a HIT, akikben a fentiek szerint él a NEMZETI öntudat és akik nem csak vágynak a békésebb, biztonságosabb, szeretetteljesebb, élhetőbb világra, hanem tiszta szívvel és józan ésszel tesznek is érte!

Most biztosan sokan mosolyognak és azt gondolják: Ki ez a szőke nő, aki végtelenül naiv és nem is veszi észre, hogy az egyirányú úton szembejön a forgalommal?! De igen kérem, nagyon is tudom, hogy merre tartok és meggyőződésem, hogy az én irányom a jó irány! A politikai elit halad rossz felé. Van, aki tudja és szándékosan megy arra és van, aki még nem látja, csak megy a többiek után! 

Mára a politika, mint fogalom, nagyon negatív előjellel bír. Ezt köszönhetjük az elmúlt sok év tapasztalatának. Éppen ezért az én szerepvállalásom nem is szeretem a politika köreibe sorolni. Nekem nem erről szól. De most itt vagyok és innen kell egy új világ magjait elszórni és gyermekeink, unokáink számára megalapozni! Akik értik és érzik a soraim, tartsanak velem, velünk s megmutatjuk mi a helyes irány, csatlakozni nem csak lehet, de érdemes! 

Az FKGP Nemzeti Újjászületés programjából:

A jelenlegi betegségügyi gondolkodást fel kell váltania a német mintára szervezett két lábon álló egészségügynek. Az egészségügyben megkezdett béremeléseket folytatni kell. Az egészségügy háttérviszonyait is kiszámíthatóvá kell tenni, mert az orvosok, egészségügyi szakdolgozók elvándorlásának megállítása a legfontosabb feladat. A betegellátásban a sürgős orvosi beavatkozások mellett a természetgyógyászat alkalmazásának jóval nagyobb teret kell adni. Ez jelentős költségcsökkenést eredményezhet. Biztosítani kell a természetgyógyászati kezelések egészségpénztári finanszírozását. Az állampolgárok egészségtudatos felelősségét a megelőzésre kell fókuszálni, ösztönző eszközként kell alkalmazni. A szűrővizsgálatok rendszerét újra ki kell építeni, alkalmazni – az azokon való részvételt szintén ösztönző eszközként alkalmazni. Az alapvető egészségügyi, táplálkozási ismereteket kötelező oktatási tananyagnak javasoljuk.

Megbukott az áfarendszer?! Az Európai Unió statisztikái alapján és hazai becslések szerint megközelítőleg 1000 milliárd forintnyi áfa bevételtől esik el a központi költségvetés évente. Az elcsalt pénzösszeg nagyságának oka elsősorban a rendkívül magas áfakulcs. Ez az Európai Unió tagállamaiban használt adókulcsok közül a legmagasabb. A feketegazdaság elburjánzásának közvetett következménye pedig a legális üzleti szektor hanyatlása. Pártunk álláspontja szerint a magyar adórendszerből ki kell vezetni az ÁFA-t és helyette az Egyesült Államokban alkalmazott forgalmi adót (sales tax) szükséges bevezetni! Az a két adózási forma között a lényegi különbség, hogy az egyikben kell, míg a másikban nem kell adót fizetni, ha egy cég egy másik viszonteladó felé értékesít. ÁFA fizetés akkor keletkezik, ha a terméket vagy a szolgáltatást a fogyasztó részére értékesítik. Így a cégek kevesebb adminisztratív feladattal számolhatnak, a jogtalan adóvisszaigénylések kiküszöbölhetőek, hosszabb távon az állam biztosabb adóbevételekre számíthat, és a feketegazdaság így visszaszorítható.

Független Kisgazdapárt feladatának tartja, hogy a mezőgazdasági vállalkozások esetében megkönnyítse a családoknak a pénzügyi lehetőségek elérését, az alapanyagok beszerzését, a fiatalabb generációk bevonását. Az új magyar mezőgazdasági, ipari és élelmiszeripari munkahelyek gerincét az élőmunka-igényes tevékenységet végző kis- és középvállalkozások kell, hogy alkossák. Az élőmunka-igényes mezőgazdasági tevékenység azonban jelentős munkaerőt kíván, ezért a Független Kisgazdapárt szükségesnek tartja a vidéki segélyen élők tömegeit erre a területre irányítani. Amennyiben egy térségben munkaerőhiány alakul ki, a munkaképes embereknél a segélyfolyósítás feltételéül kell szabni a munkát, és ismét be kell vezetni büntetőjogi kategóriaként a közveszélyes munkakerülés fogalmát.

A magyar ipar és mezőgazdasági ipar fejlesztésénél a stratégiai fontosságú ágazatokat előnyben kell részesíteni. Ilyen például az élelmiszertermelés és feldolgozóipar, az energiatermelés, a közlekedésben a magyar tulajdonú gépjárműgyártás (autóbusz és tehergépjármű gyártás, vagongyártás), a mezőgazdasági gépgyártás. Az ipari és mezőgazdasági termelés versenyképességének biztosításához kiemelt figyelmet kell fordítani a magyar találmányok alkalmazására.

Pártunk a hagyományos értékek, – mint vallás, család, nemzet – védelme mellett a kereszténységen alapuló demokráciát támogatja. A bizonytalan, válságokkal küszködő világban felértékelődik a család, mint az egyetlen biztos pont. A család szerepe döntő fontosságú a demográfiai problémák megoldásában, ezért a családbarát közgondolkodást minden erővel erősíteni kívánjuk. Nagyobb segítséget kell kapniuk a családoknak, hogy a tervezett gyermekek megszülessenek, ezért a Kisgazdapárt növelni kívánja a szociális bérlakások állományát, szociális lakbér-, és közműdíj tarifarendszer kidolgozásával. A lakásállomány alapos felmérésével, a magányosok, egyedül élők köré font “családi hálóval” teremthető meg az a háromgenerációs alapsejt, amely a legbiztosabb kiindulópont a saját család alapításához.

A magyar föld vásárlásának moratóriuma május 1-jével lejár. Viszik a magyar földet! Irreálisan nagy bérleti díjat kínálnak osztrák bérlők a magyar földekért a nyugati határszélen – állítják hazai gazdálkodók. Az osztrák ajánlatokkal a magyar termelők nem tudnak, vagy nem akarnak versenyezni, ezért előhaszonbérleti jogosultságuk gyakorlásától is elesnek. A piacinál jóval nagyobb bérleti díjakat egyesek újabb „zsebszerződés gyanús technikának” tartják, amely a magyar termőföldek tiltott megszerzésére irányul.

S a végén pedig arra kérek minden Kedves Olvasót, hogy menjenek el szavazni és a szavazófülke magányában tegyék a szívükre a kezüket és kérjék a Jó Isten irányítását!

(A hirdetésre kattintva bővebb infó!)


A fenti cikk fizetett politikai hirdetés. Lapunk minden jelöltnek felajánlotta a bemutatkozás lehetőségét porté-interjú formájában is, a honlapunkon (www.cegledipanorama.hu) illetve az Állami Számvevőszék honlapján (www.asz.hu) közzétett, kampányra vonatkozó hirdetési árak szerint. A választási kampány ideje alatt lapunkban jól elkülöníthető formában tesszük közzé a politikai hirdetéseket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...