18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Futás!

Ünnepélyes keretek közt, közéleti személyek, sportolók részvételével nyitotta meg Földi László polgármester ma délelőtt a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség által szervezett, a Magyar Olimpia Bizottság támogatásával megrendezett Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napokat. A rajt előtt a FitKid csapata segített a bemelegítésben és a Gál József Sportcsarnoktól induló futók közt ott volt Kanyó Zsolt paralimpikon, vagy a CVSE kézilabda csapata is. Csemőn, Mikebudán át Albertirsa volt az útvonal célja, de a futók másik irányt is választhattak Törtelen keresztül Kőröstetétlenen ár Abonyba. 

Az Unghváry László iskola száz fővel nevezett, melyből 50 fő Albertirsáig futva, váltóban teljesíteni szeretné a távot. A nagykátai rajthelyről a helyi Váci Mihály Katolikus Általános Iskola is száz fővel indul. A csemői Ladányi Mihály Általános Iskola Nyársapáti Tagintézményének és az Abonyi Montágh Imre EGYMI, Óvoda és Általános Iskola diákjai váltófutásban teljesítik a két település közötti 31 km-es távot. A Ceglédről Albertirsáig tartó 32 km-en a SAGAKU Sportklub tagjaihoz és Szelepcsényi Csaba Albertirsa BSI Futónagykövetéhez lehet csatlakozni. Albertirsa határában sokakkal együtt várja majd őket az IRMÁK SPRINT SE fogyatékkal élő atlétáinak népes csapata is és a ceglédi élsportolók közül is többen jelezték részvételüket. A Ceglédi KK SE NBI-es csapata teljes létszámmal csatlakozik a futókhoz és gyaloglókhoz. 

A programok holnap a tápióbicskei Damjanich csatát idéző „élő történelemóra” rendezvényhez is kapcsolódnak, ahol a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke Czene Attila lesz a vendég. A résztvevők gyalog, vagy futva érkeznek a helyszínre. A tápióbicskei rajthoz már bejelentkezett a helyi általános iskola teljes diáksága és tantestülete, de Pilisről is vállalkozik a táv teljesítésére 50 tanuló. Dudás Gabriella a Bénye-Káva Általános Iskola testnevelője a tápióbicskei rajtra szinte a teljes iskola, Mocsári Csilla a Pándi Általános Iskola igazgatónője 150 tanuló és 15 pedagógus részvételét jelezte. A településeken belül gyalogolni is lehet, melyhez korlátozott számban speciális botokat is biztosítanak a szervezők, akik folyamatosan várják a jelentkezőket.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...