19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Az új rendezvényszervező

Április 1-től Détári-Lukács Ágnest bízták meg a ceglédi városi rendezvények szervezésével. Az eddig a Kossuth Művelődési Központban dolgozó művelődésszervező – aki a Ceglédi Alkotók Egyesületének alelnöke is – programdús időszakban veszi át a feladatot. Alig egy hónap múlva ugyanis május elején ünnepeljük Cegléd várossá válásának 650. évfordulóját, majd júniustól a város hagyományos fesztiváljai következnek. 

– Valóban sűrű lesz ez az év, hiszen egy hónap múlva a négynapos jubileumi ünnepséggel mutatkozom be a város előtt. Egy olyan ünnepségsorozattal, amely még nem volt a város történetében sem. Mindezt úgy, hogy része lesz a programnak egy 300 fős nemzetközi fúvószenekari találkozó, egy 100 fős országos borrendi találkozó, az Utcazene fesztivál 14 helyszínen és nem maradhatnak a ceglédiek majális nélkül sem. – adott bepillantást a programokba Détári-Lukács Ágnes. – Kihívás lesz ez nemcsak nekem, a munkatársaimnak , de a városnak is. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a rendezvényszervezés nem egy ember feladata, hanem csapatmunka. Mivel eddig a művelődési központban dolgoztam, volt betekintésem a szervezés különböző területeibe, fázisaiba, tehát nem vagyok idegen a terepen – valószínűleg éppen ezért kértek fel a feladatra. 

Kérdésünkre, hogy milyen változások várhatók a városi programok terén, az új rendezvényszervező elmondta: – Ami eddig jól működött, azt mindenképpen megtartom majd. Elődöm a különböző korosztályok eltérő zenei ízlését figyelembe véve szervezett programokat, jó volt a vegyes színpadi kínálat, ezek tömegeket vonzottak. A programok vásári részében “rendezném a sorokat”, a rendezvények arculatát. 

Szeretném visszahozni a Kossuth Napok régi arcát, más minőséget adni a programoknak. Már folyamatban van, hogy minél több civil szervezetet vonunk be a programszervezésbe az ötleteléstől a megvalósításig. Sokan tudják rólam, hogy a népművészet, népzene, hagyományőrzés tisztelője vagyok, ebből is valószínűleg több jelenik majd meg a rendezvényeken.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...