16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Csupa költészet

Nemrég egy plakáttal találkoztam, amin a Könyvtár érdekesnek tűnő kezdeményezésére lettem figyelmes: április 11-én 10 órától a Szabadság téren 12 órás versfelolvasásra invitálnak mindenkit, aki kedveli a verseket. Ahogy ők írják: a város apraját, nagyját. Itt mindenki felolvashatja kedvenc versét kortól és nemtől függetlenül, vagy csak – ha éppen ahhoz van kedve – leülhet egy székre, napozhat egy kicsit, és közben verseket hallgathat mások felolvasásában. Egy cseppnyi békét ígér ez a nap a nagy hajtásban…

Estefelé, 18 órától – hogy a dolgozó embernek is jusson egy csepp – Hullámverés címmel a Kamarateremben Siposhegyi Zoltán előadóművész Weöres Sándor verseiből készült összeállítását nézhetjük meg. És ahogy ez a Költészet napjához méltó – díjtalanul.

Célhoz érek, az autóból kiszállva automatikusan a telefonom után nyúlnék: vajon mennyit késtem. Aztán ott marad a levegőben a mozdulat, hiszen tavasz van, és nem… nem maradtam le semmiről.

Ezt ajánlom másnak is. Ha többet nem is, egy percnyi megállást, egy önfeledt szippantást a „költészetből”, hadd járja át testünket, lelkünket. Találkozzunk 11-én és mondjuk együtt Áprily Lajos sorait: … „s zeng — ugye zeng, ugye zeng a szíved?”

(A fotókon a tavalyi rendezvény előadói)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...