13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Csupa költészet

Nemrég egy plakáttal találkoztam, amin a Könyvtár érdekesnek tűnő kezdeményezésére lettem figyelmes: április 11-én 10 órától a Szabadság téren 12 órás versfelolvasásra invitálnak mindenkit, aki kedveli a verseket. Ahogy ők írják: a város apraját, nagyját. Itt mindenki felolvashatja kedvenc versét kortól és nemtől függetlenül, vagy csak – ha éppen ahhoz van kedve – leülhet egy székre, napozhat egy kicsit, és közben verseket hallgathat mások felolvasásában. Egy cseppnyi békét ígér ez a nap a nagy hajtásban…

Estefelé, 18 órától – hogy a dolgozó embernek is jusson egy csepp – Hullámverés címmel a Kamarateremben Siposhegyi Zoltán előadóművész Weöres Sándor verseiből készült összeállítását nézhetjük meg. És ahogy ez a Költészet napjához méltó – díjtalanul.

Célhoz érek, az autóból kiszállva automatikusan a telefonom után nyúlnék: vajon mennyit késtem. Aztán ott marad a levegőben a mozdulat, hiszen tavasz van, és nem… nem maradtam le semmiről.

Ezt ajánlom másnak is. Ha többet nem is, egy percnyi megállást, egy önfeledt szippantást a „költészetből”, hadd járja át testünket, lelkünket. Találkozzunk 11-én és mondjuk együtt Áprily Lajos sorait: … „s zeng — ugye zeng, ugye zeng a szíved?”

(A fotókon a tavalyi rendezvény előadói)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...