14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Elektronikai hulladékból pénz

Szép számmal érkeztek a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium udvarára, ahol elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek április 16-án. A felhívás eredményességének köszönhetően sokan éltek is a lehetőséggel délelőtt: a leadott hulladékból származó bevételt a Kossuth Gimnáziumért Alapítvány javára fordítják majd.

Ha nem is megszakítás nélkül, de kis túlzással folyamatosan kanyarodnak be az autók a gimnázium oldalsó nagykapuján az első csengőszó előtt, hogy régi, nem használt vagy már régen használaton kívüli elektronikai terméküket leadják annak a kezdeményezésnek részeként, melyet a szelektív hulladékgyűjtésben is igen aktív iskola először indított el. 

– Ez egy új próbálkozás. Elektronikai hulladékokat még nem gyűjtöttünk, amikor jött az ötlet: mi lenne ha meghirdetnénk úgy, hogy az az alapítványt támogatja. – mondja a helyszínen Gulyás Zoltán, a gimnázium igazgatója, aki hozzáteszi: az első alkalom ellenére kellemes meglepetés volt látni, hogy ennyien csatlakoztak a felhíváshoz. 

Olyannyira, hogy a régi hűtőszekrények, televíziók, mikrók, telefonok és nyomtatók csak második kocsifordultával tudták elhagyni az intézményt – a leadott hulladékból befolyt összeget a tervek szerint modern elektronikai cikkekre fogják költeni.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...