21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Földi László átvette mandátumát

A Városháza dísztermében vette át országgyűlési képviselői mandátumát Földi László, aki az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként a legtöbb, 18.732 szavazatot kapta. A mandátum ünnepélyes átadásán jelen volt több helyi intézmény vezetője és a kampányban a képviselőt győzelemre segítő szervezők is, de ott volt Romhányiné Balogh Edit, Abony polgármestere, aki a baloldali összefogás színeiben indult a választáson, illetve Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, és a korábbi Pest 16.vk. országgyűlési képviselője is.

– A törvényben meghatározott határidőig nem érkezett fellebbezés, így a választás eredménye jogerőssé vált – ismertette a választókerület választási bizottságának elnöke, Farkasné dr. Piroska Emőke a szerdai eseményen. A választási bizottság tagjainak mandátuma ezzel lejárt. 

Földi László elsőként a családjának köszönte meg, hogy kitartott mellette, de köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a kampányban, mellette állt, vagy elment szavazni, függetlenül attól, hogy kire adta le a voksát, hiszen a szabad választás lehetősége a demokrácia kiteljesedése. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, ettől a perctől többé nem a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem a választókerület mind a 10 településének országgyűlési képviselője, akinek az a feladata, hogy mind a majd’ százezer itt élő ember érdekeit képviselje.

A jövőre nézve Földi László először az infrastruktúra fejlesztését emelte ki, különösen az M4-es és az M 8-as út megépítését, aminek köszönhetően több munkahely jöhet létre a környéken. – Kerékpárútra van szükség Cegléd és Csemő, valamint Cegléd és Nagykőrös között, hiszen ezeken az utakon jelenleg életveszélyes biciklivel közlekedni – mondta Földi László. Az országgyűlési képviselő lovas rendőrség felállítását szorgalmazza a tanyavilágban, illetve felhívta az illetékesek figyelmét egy térfigyelő kamera-hálózat fejlesztésére kiírt pályázatra.

Az Európai uniós források elosztása szempontjából ugyan hátrányos helyzetben van a térség a régiós besorolása miatt, ugyanakkor azt már sikerült elérni, hogy az itteni kis- és középvállalkozások 55 százalékos támogatási intenzitással pályázhassanak, amit a hazai források tesznek lehetővé. Földi László emellett a sportcélú fejlesztéseket is a kiemelt feladatok között említette.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...