20.6 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

Whiskey-s üveggel ütötte őket – Rendőrségi Összefoglaló

 


Figyelemfelhívás: A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az interneten történő vásárlásaik esetén fokozott figyelemmel járjanak el a kínált áru értékének, eladójának, valamint a vásárlás körülményeinek tekintetében. Az utóbbi időszakban megnőtt azoknak a cselekményeknek a száma, amelyek során a feltűnően alacsony áron kínált árucikkek esetében a vevő által előre kifizetett vételár megfizetését követően nem érkezett meg a megvásárolt áru, az eladó elérhetősége megszűnt vagy az áru helyett a csomagolásban értéktelen, használhatatlan tárgy érkezett.      

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a vásárlás, illetve a fizetés előtt lehetőség szerint győződjenek meg az eladó személyéről, ismeretlen személynek előre ne utaljanak pénzt, ragaszkodjanak az utánvételhez. Azokban az esetekben, amikor a kínált áru eladási ára jóval alacsonyabb annak valós értékénél, mindig járjanak el körültekintően a fent felsorolt okok miatt.  

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy idegen személyeket, házalókat, magukat bármilyen cég, vállalkozás, önkormányzati szerv munkatársának kiadó személyeket semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásba a bűncselekmények megelőzése érdekében. Kérjenek igazolványt tőlük, győződjenek meg arról, hogy valóban a hivatkozott indokkal, okkal jelentek meg. Amennyiben nem tudják magukat igazolni vagy a hivatkozott ok, amiért a lakásba be akarnak jutni nem valós, ne engedjék be őket és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


KÖZLEKEDÉS – A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. április 7. és április 13. között 8 közlekedési baleset történt, amelyek közül 4 anyagi kárral, 1 baleset súlyos sérüléssel, míg 3 közlekedési baleset könnyű sérüléssel végződött. 


Tavaszi veszélyek a közlekedésben: Érzékelhetően lassul a járművezetők reakcióideje a tavasz első heteiben, miközben az utakon jelentősen megnő a motorral és kerékpárral közlekedők száma, valamint országszerte elkezdődnek az útfelújítási munkálatok. Ezek mindegyike fokozza a balesetveszélyt, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra inti a sofőröket a következő hetekben.

Tavasszal a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel a járművezetés a sofőrök részéről. Szakértők szerint a tél és a tavasz átmeneti időszakában számos környezeti tényező befolyásolhatja a közlekedés alakulását. Ezek mindegyike kihat az emberi tevékenységekre, köztük a járművezetési képességekre is.

A tavaszi fáradtságnak nevezett jelenség legalapvetőbb tünete az általános fáradtságérzet, aluszékonyság. 

A téli időszakban legyengült szervezet jóval fáradékonyabb, ami vezetés közben a járművezetők koncentrálóképességének csökkenésében jelentkezik. Ezáltal lassulnak a reflexek és megnő a reakcióidő. 

A koncentrálóképesség csökkenése mellett tovább nehezítik a járművezetők helyzetét a téli fagyokat követően megkezdődő tavaszi útfelújítási munkálatok, amelyek országszerte érintik a főbb utakat. Ezeken a szakaszokon könnyen torlódás alakulhat ki, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a munkálatok pontos helyszíneiről, a lehetséges alternatív útvonalakról. A nagyobb forgalom a népszerű kirándulóhelyek környékét is érinti,- főként a hétvégi időszakban-, így ezeken az útvonalakon is nagyobb körültekintéssel vezessenek.

Mindemellett egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a kerékpárosok és motorosok, kérjük, figyeljenek oda egymásra

A tavaszi fáradtságból fakadó veszélyek csökkentése érdekében rövidebb utak esetén is csak kipihenten üljenek a volán mögé. Hosszabb autózás esetén érdemes rendszeres szünetet beiktatni. Ilyenkor szálljunk ki az autóból, mozgassuk át a végtagjainkat, és vegyünk pár mély lélegzetet, hogy felfrissüljünk! Ügyelni kell továbbá a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, ami egy hosszabb út során legalább olyan fontos a kimerült szervezet számára, mint a pihenőidők beiktatása.

Tájékoztatjuk a járművezetőket, hogy a közúti közlekedési baleset bekövetkezését követően a helyszín elhagyása a rendőri intézkedés megkezdése előtt, a körülményektől függően bűncselekmény (cserbenhagyás vagy segítségnyújtása elmulasztása), melyet a törvény büntetni rendel.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...

Kakaós csigákat és pénzt rabolt gyerekektől

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a...