18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Fit-Kid verseny lesz Cegléden

A Magyar Fitness Szövetség 1997-ben hozta létre a gyermek fitness szakágat a FIT-KID-et, amely egy gyermek versenyfitness, ahol zenére showtánc koreográfiát adnak elő a versenyzők látványos akrobatikus (szaltók), erő (fekvőtámaszok stb..) és lazasági (spárgák, hidak stb..) elemekkel, nagyon szép kűrruhákban. 

A versenyrendszerben bajnokokat avatunk a legkisebbektől a legnagyobbakig (6-18 éves) 9 korcsoportban. A legügyesebbek az Európa Kupán, Európa bajnokságon és Világbajnokságon mérhetik össze tudásukat a nemzetközi mezőnnyel. Országos szinten 16 város 20 sportegyesületében kapnak lehetőséget, a FIT-KID palánták a rendszeres testmozgásra.

Cegléden 1998-ban kezdte szárnyát bontogatni egy kis „fitkides” csapat, elsődlegesen azzal a céllal, hogy városunkban legyen egy stílusában, mozgásanyagában és látványában is „igazán lányos” versenysport. Az elképzelés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen ma már a CVSE keretein belül több csoportban folyik a fit-kid mozgásanyagának oktatása, egészen piciktől kezdve az I.osztályú és válogatott szintű versenyzőkig. Az elmúlt években a ceglédi lányok több Európa Bajnoki címmel is büszkélkedhetnek mind egyéniben, mind csapatban. A FIT-KID,  valamint a Show tánc Világbajnokságokon pedig már az évek óta a dobogón végeznek, begyűjtve az arany, ezüst és bronzérmeket.

Ez az igazán sikeres kis csapat most újból elhozza Önöknek Ceglédre a FIT-KID „B” egyéni és FIT-KID „A” csoportos versenyt, ahol 12 versenyző képviseli majd a ceglédi színeket.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a fitness szakosztály április 27-én a Gál József Sportcsarnokban!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...