20.6 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Kerékpárutak épülhetnek – Ülésezett a testület

A rendőrkapitány kitért arra is, hogy a térfigyelő kamera-rendszer számos bűntényt segített felderíteni. Földi László polgármester arról tájékoztatott, hogy Cegléd további 15 ilyen kamerára nyújtott be mintegy 30 millió forint értékben pályázatot. Török Csaba Földi Áron (LMP) képviselő kérdésére azt is elmondta, az ismert bűnelkövetések száma valószínűleg nagyban közelít a valóságos számhoz, vagyis viszonylag kevesen vannak, akik nem jelentik be a rendőrségen, ha ők vagy javaik áldozattá válnak. A külterületeken pedig az év második felében jó eséllyel sikerül lovas járőröket munkába állítani. 

Többpárti konszenzussal sikerült előrelépnie a képviselő-testületnek a kerékpárutak ügyében. Kétezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy megépüljön a bicikliút a 441-es út, valamint a Mizsei út mellett. A petíciót, illetve az arról szóló indítványt Károly Ferenc terjesztette a testület elé, ám a Ceglédért Független Egyesület képviselőjének eredeti javaslatát a testület Gazdasági Bizottságának, és Nagy Tamás MSZP-s politikusnak a módosításaival is kiegészítették. Az együttgondolkodás eredményeként a testület végül úgy döntött, hogy amellett, hogy támogatják a már említett kerékpárutak építését, megvizsgálják azt is, hogy a városban építendő többi kerékpárútnak vannak-e tervei, illetve rendelkeznek-e engedéllyel, és ha nem, akkor milyen fontossági sorrendben készüljenek el. Az így érintett utak a már említett kettőn kívül a Törteli út, a Felszegi út, a Külső-Kátai út, a Jászberényi út, illetve az Alszegi út – elsősorban tehát ezek vonalán könnyíthetik meg és tehetik biztonságosabbá a biciklivel közlekedők életét. 

Új kerékpártárolók is épülnek a városban a közeljövőben, ismertette Földi László polgármester Nagy Tamás felvetésére válaszolva. A Várvag Kft. idei költségvetésében van ugyanis pénz pontosan arra, hogy számos új típusú, a városi uszoda előtt látható, biztonságos biciklitárolót állítsanak fel városszerte – derült ki a testületi ülésen. 

Elfogadta a testület a város 2013-as évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. Nagy Tamás képviselő szerint az állami adósságátvállalás ellenére még mindig nem túl jó a város helyzete, kevés beruházást sikerült megvalósítani, és a feladatok egy részét sem sikerült végrehajtani. Az MSZP-s politikus úgy látja, túl sok pénz megy el a városi rendezvényekre, a gazdasági társaságokat viszont hagyják elsorvadni. Emellett a város vagyona sem gyarapodott. Ezekkel az állításokkal a testületből többen nem értettek egyet, cáfolták azokat. Azt azonban Nagy Tamás is elismerte, hogy a város pénzügyi mutatói jók. A testület elfogadta az idei év első negyedévéről szóló pénzügyi beszámolót is, amelyből kiderült, a városnak nincs lejárt tartozása. A munkabérre nem kellett munkabérhitelt felvenni, a likvidhitelt azonban kihasználja az önkormányzat. Hosszú lejárató pénzintézeti tartozása nincs a városnak. 

Kötelezettségének eleget téve rendeletet alkotott az önkormányzat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról. 

Pályázatot ír ki a város a XIV. számú felnőtt háziorvosi körzet üzemeltetésére. A körzetet ellátó orvos több mint egy éve hunyt el, az önkormányzat ez idő alatt helyettesítéssel oldotta meg a feladatot. 

Ötödével több tanulót vehet fel ezen túl a zeneiskola, 500 helyett már 600 diák tanulhat muzsikát az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola falai között. A változtatást az intézmény fenntartója (KLIK) kezdeményezte, a városnak véleményezési joga van. Kifogás nem volt. 

A testületi ülés kezdetén Lőrincz Tamást birkózót köszöntötte Földi László az önkormányzat nevében abból az alkalomból, hogy április 6-án, Finnországban harmadszor is Európa bajnok lett. A sportoló megköszönte az önkormányzat és a CVSE támogatását, és megígérte, a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy méltó legyen rá.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...