16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Ünnepel a város – 650 éves Cegléd

Május harmadikán a városban először láthatnak Régi idők Piaczterét az Eötvös téren, különböző programokkal: kézművesek, termelők, Bartha Tóni csúzlizdája, Ládafia Bábszínház, Egérparádé, Mini Cirkusz, Bábakukucs, fakörhinta, Franz Koffer mikromágus, verklis, Kádár Ferkó Fotószínháza, ólomöntő, kovács-, fazekas és kádár műhely, mesélő Kossuth Múzeum, Kürtös Táncegyüttes élőképe, karikázója, nosztalgia Posta első napi bélyegzéssel várja az érdeklődőket. Az Eötvös tér a családok élményterévé változik egy napra. Ugyancsak ezen a napon lesz a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melynek keretében felvonulással és koncertekkel tisztelegnek a város 650. születésnapja alkalmából. „Kávéházi nosztalgia, ceglédi emlékek” címmel a Ceglédi Baráti Kör tartja ünnepi visszaemlékezését meghívott vendégekkel a katolikus közösségi ház udvarán és ezen a napon rendezik a Borrendek Országos Találkozóját is. A jubileumi hét harmadik állomása Lucio Dominguez Salsa Cubano előadásával és Tom White és barátai koncertjével ér véget.

A három napban, az országban jól ismert és Cegléden rég nem látott kézműves mesterek míves portékáinak vására látogatható. Helyi és vendég borászok, pálinkások utcája és egy autentikus csárda is gazdagítja a vásári programot.

Május 4-én vasárnap szabadtéri ökumenikus istentiszteletre várjuk a város lakóit a Kossuth térre, a 650 éve alapított város és a ceglédi édesanyák köszöntésére. A művelődési központban „Krúdy Resti Gábli” néven, reggelivel egybekötött irodalmi vonatozásra várják az érdeklődőket. A délutánt Szvorák Katalin „A nap megszentelése” című koncertje zárja a katolikus templomban. A rendezvénysorozat záróakkordja május 8-án a Városalapítók Napi Ünnepség, ahol díszközgyűlést tartanak a Városháza dísztermében, s ahol most először első ízben adják át a nemrégiben alapított Czigle-láncot. Ezután a Városvédő és Szépítő Egyesülettel együttműködve emléktáblát avatnak, amit a Városalapítók szobrának koszorúzása követ. A nap végén pedig a Kossuth Művelődési Központ Színháztermében, városunk virtuózainak koncertjével (Tánczos Quartett, Petrik G. Band, Szalay Gábor Organ Trio, Bori Viktor és Banai Szilárd, Vendég: Keresztes Ildikó és Alapi István) zárul a jubileumi ünnepség, melynek különböző kísérőrendezvényei is hozzájárulnak ahhoz a méltó ünnepléshez, amely városunk 650. születésnapját illeti meg. Szeretettel invitáljuk Önöket, ünnepeljenek együtt a 650 éves várossal!

Détári-Lukács Ágnes rendezvényszervező

A részletes program megtekinthető, kinyomtatható itt…

– A Ceglédi Panoráma legfrissebb lapszáma a címlapképre kattintva lapozható! –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...