21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

A Klément Családi Borászaté a város bora

Cegléd Város Önkormányzata és a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend idén is pályázatot írt ki Cegléd Város Bora kiválasztásra, melyre április 25-én került sor a Városháza dísztermében. Városunk közéleti személyiségei ez évben 8 féle bor közül választották ki a győztes fehér- és vörös bort, mely díjak ünnepélyes átadására a VII. Bor- és Laskafesztivál rendezvényen kerül sor június 21-én.

A verseny előtt Hegedűs Ágota alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a borrend nagymestere, Simon Ernő nyitotta meg a választást, ahol 6 fehér és 2 vörös bor (köztük egy rozé) versenyzett a Cegléd Város Bora címért. Az elbírálásnál minden zsűritag kapott egy borbíráló lapot, melyen értékelni kellett a borokat színe, illata, tisztasága, íze és összhatása szerint.

Mivel a borok címke nélkül, letakarva kerültek felszolgálásra, így a bírálók nem tudhatták, hogy kinek a borát kóstolják. A borbíráló lapok pontszámai alapján mindenki kiválasztotta a számára legkedvesebb fehér- és vörös bort, aminek számát egy cédulára felírták. Ezek alapján kerültek kihirdetésre a győztes borok. Fehér bor kategóriában cserszegi fűszeresével, a vörös boroknál pedig kékfrankos rozéjával lett a győztes a Klément Családi Borászat.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...