13.5 C
Cegléd
2024. május 10. péntek
spot_img

Határozott fellépés családi erőszakkal szemben

A Ceglédi Járási Ügyészség a napokban két olyan ügyben emelt vádat, amelynek vádlottjai családtagjaikat bántalmazták. Mindkét vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Az egyik ügy vádlottja 2014 márciusában Cegléden a vele együtt élő édesanyját bántalmazta, aki szóvá tette, hogy fia berúgott. A vádlott a nehezen közlekedő, bottal járó anyját olyan erővel ütötte arcon, hogy az asszony a földre zuhant, orrcsontja tört. A férfi a földön fekvő édesanyját sorsára hagyta, egy ismerősük értesítette a mentőket.

A másik ügy vádlottja 2014 márciusában Albertirsán bántalmazta válófélben lévő feleségét. A férfi már korábban is megverte az asszonyt, amiért súlyos testi sértés bűntette miatt már van ellene folyamatban büntetőeljárás. Most azért ütötte meg az arcán és a fején a feleségét, mert az asszony észrevette, hogy a konyhaablak ki van törve, ezért félelmében kihívta a rendőröket.

A Ceglédi Rendőrkapitányág rapid módon lefolytatott nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség 2014 áprilisában az édesanyját bántalmazó férfival szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, a feleségét bántalmazó férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járásbíróságon.

A bűncselekmények elkövetése után a vádlottak előzetes letartóztatásba kerültek, fogvatartottként várják a tárgyalást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...