14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Határozott fellépés családi erőszakkal szemben

A Ceglédi Járási Ügyészség a napokban két olyan ügyben emelt vádat, amelynek vádlottjai családtagjaikat bántalmazták. Mindkét vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Az egyik ügy vádlottja 2014 márciusában Cegléden a vele együtt élő édesanyját bántalmazta, aki szóvá tette, hogy fia berúgott. A vádlott a nehezen közlekedő, bottal járó anyját olyan erővel ütötte arcon, hogy az asszony a földre zuhant, orrcsontja tört. A férfi a földön fekvő édesanyját sorsára hagyta, egy ismerősük értesítette a mentőket.

A másik ügy vádlottja 2014 márciusában Albertirsán bántalmazta válófélben lévő feleségét. A férfi már korábban is megverte az asszonyt, amiért súlyos testi sértés bűntette miatt már van ellene folyamatban büntetőeljárás. Most azért ütötte meg az arcán és a fején a feleségét, mert az asszony észrevette, hogy a konyhaablak ki van törve, ezért félelmében kihívta a rendőröket.

A Ceglédi Rendőrkapitányág rapid módon lefolytatott nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség 2014 áprilisában az édesanyját bántalmazó férfival szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, a feleségét bántalmazó férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járásbíróságon.

A bűncselekmények elkövetése után a vádlottak előzetes letartóztatásba kerültek, fogvatartottként várják a tárgyalást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...