16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Sikeres felütés

 


650 perc sport

Cegléd Sportjáért Közalapítvány több száz aktív résztvevőt vár május 2-án pénteken a Kossuth téren, akik 17 sportágban versenyezhetnek és mérhetik fel tudásukat. Az előzetesen jelentkezők ajándék pólót kapnak és díjat kap minden sportág legjobb amatőr versenyzője, aki a helyszínen rendezett versenyeken jeleskedik majd az alábbi sportágakban: birkózás, judo, kézilabda, labdarúgás, vízilabda, kosárlabda, asztalitenisz, kerékpár, atlétika, crossFit, mediball, karate, fitness, kung-fu, krikett, kettlebel, görkori. A sportnapot kerékpáros felvonulás, majd futóverseny nyitja meg, a jubileumhoz illő távokkal: 650 méter, 1364 méter és 2014 méter távú futóversenyek várják a ceglédieket. 

A téren színpad is lesz, amely az esti három koncert előtt sem lesz üres, hiszen napközben fitKid, gyermek verseny aerobik, zumba és egyéb bemutatók színesítik a programot. Gyere el Te is május 2-án a Kossuth térre sportolni, ismerkedni Cegléd kedvenc sportágaival és találkozz a város olimpikonjaival, vezető sportolóival!


Régi Idők Piacztere

Száz évet repülhet vissza az időben, aki május 3-án szombaton kilátogat a ceglédi Eötvös térre, hiszen a patinás macskaköves teret benépesítik a vásári mutatványosok, termelők, kézművesek. Lesz itt csúzlizda, körhinta, Ládafia Bábszínház, a Tintaló Társulás is felállítja mini cirkuszi sátrát és a nap folyamán öt előadással kedveskednek kizárólag az aprólábú közönségnek. Szülőknek a belépés tilos, kizárólag a sátor oldalán kialakított lukakon kukucskálhatnak. Franz Koffer mikromágus trükkökkel kápráztatja el a népes publikumot. A játék Mestertéren több mesterséggel, eszközökkel és tevékenységgel is megismerkedhetnek a gyerekek.

Igazi mestertér is várja az érdeklődőket, lesz kovács-, kádár- és fazekas műhely, akik megmutatják mesterségük apró fortélyait és eszközeit, de bemutatót tartanak a helyi csipkeverők, szövő, szalmafonó is. Az ólomöntőnél a gyermekkorú vásári látogató ólomfigurát vihet haza ajándékba. A szekrényjátékok minden ajtó mögött ügyességi feladatot rejtenek, de népi fajátékok is várják a gyermekeket. Mindezekhez halk swing- és népzenekar szolgáltat aláfestő muzsikát.

A katolikus közösségi ház belső udvara stílusosan kávéházi asztalokkal és székekkel telik meg, itt kap helyet az Udvari Kávézó, ahol egy finom ital mellett a város tortáját is megkóstolhatja az arra járó, délután itt kap helyet a Cegléd Barátainak Köre találkozója és nosztalgiázó beszélgetése.

A téren karikázót táncolnak a Kürtös Néptáncegyüttes lányai és asszonyai. A lipóti pékség friss pereccel és tejivóval várja a vásárlátogatókat, de lesz helyi fűszerpaprika, méz, lekvárok és szörpök, almalé, csíramálé, sajtszekér, kenyérlángos és egyebek.

A Kossuth Múzeum is csatlakozik a régi idők piaczához, többek között a városalapítás okiratának másolatát is megvásárolhatja náluk a kedves érdeklődő, de hoznak régi tárgyakat is, melyekről szívesen mesélnek. A Nosztalgia Posta képeslapokat és ünnepi bélyegzést kínál. A Füle tanya régi paraszti tárgyakkal és kisállat simogatóval várja a kicsiket és nagyobbakat.

A piac hangulatához a Közösségi Múzeum hoz régi lócákat és ládákat, de lesznek szalmabálák és zsákok, melyek autentikusan a megfáradt nézelődő pihenését szolgálják. S ha az élményekről emléket szeretne hazavinni, ne felejtse el magát Kádár Ferkó Fotószínházában megörökíttetni!

A programok ingyenesen és tárt karokkal várják a látogatókat!


Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

Eljött az ideje az elhatározás megvalósításának, a cselekedetnek, hogy a Ceglédi Fúvószenekar kilépjen önmaga árnyékából. Amikor a város vezetése elhatározta, hogy méltóképpen megünnepli városunk 650 éves évfordulóját, úgy gondoltuk, hogy itt a  lehetőség megmutatni a város lakosságának, képesek vagyunk megvalósítani régi álmunkat: egy Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált rendezni.

Szeretettel hívjuk a ceglédieket közös ünnepre, zenére és táncra, vidám születésnapi mulatságra május 1 és 3 között, a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra, ahol a ceglédi fúvósokon kívül, ott lesznek a Csíkszentsimoni, a Mühldorfi, a Gerje-Party fúvószenekar, az Abonyi fúvószenekar és mazsorett csoport, a Dunaföldvári és maglódi mazsorett csoportok és a  Debreceni Valcer táncegyüttes is  

Szükségünk van egymásra, a dalra, mert az kézen fog és elvezet a csodálatos pillanatokba, ahol együtt vagyunk. (Jankai János)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...