13.9 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

Lakatos István emlékére (1934-2014)

A sikerek sem maradtak el. Többször „Vidék bajnokok” voltak, majd 1965-ben jutottak fel az OB II-be. 1969-ben bajnokok az OB I/B. osztályban, de nem vállalták az indulást, 1977-ben azonban már igen. Ebben az időben Lakatos István már edzőként dolgozott a CVSE szakosztályában. Előbb az utánpótlás csoportoknál majd Paál Attila mellett a felnőtteknél. Két év múlva mar önállóan az első csapat élén bizonyíthatta tudását és gazdag tapasztalatait. Szép sikereket értek el, sok fiatalt épített be az első csapatba, köztük olyanokat, akik az ő keze alatt ismerkedtek meg a sportág alapjaival.

1980-ban változott a szakmai struktúra. Kelemen István, majd Czigány Károly dolgozott tovább az első csapatnál. Innentől az úttörőkkel, serdülőkkel és az ifjúságiakkal való felelősségteljes munka kötötte le Pista bácsi energiáját. 

A vízilabda szakosztály célkitűzései előre mutatóak voltak. Dr. Szentpéteri Kálmán elnök vezetésével már az OB I kapuját „döngették”. Lakatos István felkészültsége, tapasztalatai és kapcsolatai révén a technikai vezetői tisztet látta el Hasznos István játékos edző mellett.

A várt siker nem maradt el, 1992-ben története során először jutott fel az OB I-be a CVSE csapata. Új szakaszába lépett a CVSE és azon belül a vízilabda sportág akkor már 60 helyi éves története.

Lakatos István a ceglédi vízilabda sport jeles alakja ezt követően már el-elmaradozott az uszoda és strandfürdő társasági és szakmai köreitől, majd tartósan távolról szemlélte az eseményeket (…) .

Örök titok marad, kinek okozott ezzel nagyobb fájdalmat, önmagának, vagy a vízilabda sport széles táborának? Neve visszavonhatatlanul bekerült Cegléd sportjának történelmébe.

Pista bácsi, nyugodjál békében, emlékedet örökre megőrizzük.


Lakatos Istvánt május 9-én (pénteken) 11 órakor temetik Cegléden, a Csengettyűs temetőben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...