21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

A korallhalak és az 1%

Mindannyiunk előtt ott a lehetőség, hogy ezt nap, mint nap megtegyük. Hiszen amikor megszületik egy kis ember, akkor mások szeretetére és gondoskodására szorul, és amikor megöregszik, magatehetetlen lesz ismét csak mások szeretetére és gondoskodására van szüksége.

Az életünk számos területén találunk még olyan feladatot, amikor segíthetünk egymásnak, a közösségünknek. A civil társadalom ad erre lehetőséget, ahol megvalósítható az önzetlenség, önkéntesség, szolgálat hármassága. A civil szervezetekben dolgozó önkéntesek egy általuk fontosnak tartott cél érdekében, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Idejüket, tudásukat és munkájukat ajánlják fel, a jó szándékukon túl azonban pénzre is szükségük van a feladatok elvégzéséhez. Ön adományozhat pénzt, az idejét, vagy akár szolgáltatást is felajánlhat egy civil szervezetnek, amivel sokat tud segíteni. 

Adója 1+1 % -ának felajánlásáról az éves adóbevallásának feladásakor, – vagy azt követően bármikor május 20-áig – rendelkezhet, ami Önnek egy fillérjébe sem kerül, de jelentős segítség az egyházaknak és civil szervezeteknek. Az adó 1 %-a átlagosan 5500 forintot jelent. Több mint 50 millió forint maradhat Cegléden, ha személyi jövedelemadója 1 %-áról Ön is valamelyik ceglédi civil szervezet javára rendelkezik. A cegled.hu honlapon most részletes tájékoztatást olvashat az 1 % felajánlásának módjáról, a ceglédi civil szervezetek listáját megtalálja cikkünk mellett a keretben.

„Tégy jót mással, és te leszel erősebb általa! Segíteni, jót tenni minden ember számára pozitív élmény – jobb adni, mint kapni. Aki ad, annak adatik, aki segít, az a saját szervezetétől kap segítséget, újult erőt, belső védelmet.”- írja Bagdi Emőke „Hogyan lehetnénk boldogabbak?” című könyvében, ahol a boldogabbá válás tíz pontja között az egyik a segítés gyakorlása.

Kraiss Ildikó

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...