15.3 C
Cegléd
2024. május 5. vasárnap
spot_img

Közgázosok a Corvinus versenyén

Április 10-én a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Elendé csapata (Farkas Norbert, Tajcs László és Keliger Dániel, valamint felkészítő tanáruk, Kalotai Attiláné) nagy fába vágta a fejszéjét. Elindult a Corvinus által megrendezett K-kari napok verseny döntőjén.

A végső összecsapást négy előzetes feladat előzte meg, ebből kettő teszt jellegű, lexikális tudást számon kérő, kettő inkább kreativitást igénylő feladat volt, mint versírás gazdasági fogalmakkal, képrejtvények, vagy lelkesítő videó készítése a főiskolások számára.

A kezdeti nehézségek után az egyetem hatalmas épület-komplexumában végül rátaláltunk a verseny döntőjének helyszínére. A feladat abból állt, hogy másfél óra alatt készítsünk összefoglalót álmaink vállalkozásáról, majd öt perc alatt prezentáljuk azt a közönség felé. A prezentálás alatt a négytagú zsűri figyelembe vette, hogy a vállalkozás mennyire lenne életképes a valóságban, lenne-e jövője, milyen fejlődési lehetősége lenne az üzletnek, valamint a csapat mindezt hogyan adja elő.

Kezdetét vette hát a hajsza, a klikkelések, böngészés, tervezés, mindezt idegtépő sebességben, – adrenalinból nem volt hiány. Közben, ha bármilyen szakmai vagy technikai kérdés merült fel, készséggel segítettek.

Miután elkészült a mű, nem volt más hátra, mint előre, elő is kellett adni azt a prezentációt. Mindenki előadta a kieszelt ötleteit. Volt lézerpaintball, menzaszállítás, kézzel készített egzotikus csokoládéüzem, bob-pálya, internetes autókölcsönző, s mi szem-szájnak ingere. Csapatunk egy egyszerű, fiatalközpontú, szendvicseket értékesítő büfé ötletével lépett fel. A zsűrit a kezdeti idegenkedés után megnyerte az alapos átgondolás, a valósághűség, valamint a fiatalos, lendületes, igényes előadás, melyet második hellyel jutalmazott. Mi pedig a „jó kis verseny volt”-élménnyel és sok-sok tapasztalattal távoztunk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...