14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Aranyozott, 835-ös tisztaságú ezüst

A 650 éves városi jubileum ünnepségsorozatának utolsó napján május 8-án adták át a Városházán – az ünnepi közgyűlés keretében – a Czigle-láncot, melyet egyszeri alkalommal az évforduló alkalmából alapított a képviselőtestület.  

A képviselők még februárban döntöttek úgy, hogy új városi kitüntetést adományoznak, mint a határozat fogalmaz: “Ceglédi illetőségű, vagy Ceglédről elszármazott, műfajtól független valamely alkotó-, vagy előadó művészeti ágban tevékenykedő személy Cegléd város hírnevét öregbítő tevékenységének elismerése szándékával.” (…) “A „Czigle-lánc” hatszáz milliméter hosszúságú aranyozott 835-ös tisztaságú ezüst, láncon függő, száz milliméter átmérőjű, 164 g kétoldalas öntött érem. Az érem körben díszített felszínén középen fűzfa dombormű, melyet „Cegléd 650 éves város” felirat övez. Az érem hátoldalán Cegléd város címere, alatta mirtuszkoszorúval övezett papirusztekercs a kitüntetett nevével, melyet „1364 – 2014” felirat övez. – tudható meg az impozáns kitüntetésről. 

Az érmet, melyet Bakiné Csóka Zsuzsanna éremművész tervezett, Földi László polgármester a következőknek adta át: Kármán Sándor a Dobmúzeum és a Dobosgála alapító-szervezője, Nagy László Lázár képzőművész, Soltészné Lédeczi Judit karvezető, Tóth István fotóművész, Sárik Péter zongoraművész.

FOTÓk az átadási ünnepségről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...