21.1 C
Cegléd
2024. május 13. hétfő
spot_img

Aranyozott, 835-ös tisztaságú ezüst

A 650 éves városi jubileum ünnepségsorozatának utolsó napján május 8-án adták át a Városházán – az ünnepi közgyűlés keretében – a Czigle-láncot, melyet egyszeri alkalommal az évforduló alkalmából alapított a képviselőtestület.  

A képviselők még februárban döntöttek úgy, hogy új városi kitüntetést adományoznak, mint a határozat fogalmaz: “Ceglédi illetőségű, vagy Ceglédről elszármazott, műfajtól független valamely alkotó-, vagy előadó művészeti ágban tevékenykedő személy Cegléd város hírnevét öregbítő tevékenységének elismerése szándékával.” (…) “A „Czigle-lánc” hatszáz milliméter hosszúságú aranyozott 835-ös tisztaságú ezüst, láncon függő, száz milliméter átmérőjű, 164 g kétoldalas öntött érem. Az érem körben díszített felszínén középen fűzfa dombormű, melyet „Cegléd 650 éves város” felirat övez. Az érem hátoldalán Cegléd város címere, alatta mirtuszkoszorúval övezett papirusztekercs a kitüntetett nevével, melyet „1364 – 2014” felirat övez. – tudható meg az impozáns kitüntetésről. 

Az érmet, melyet Bakiné Csóka Zsuzsanna éremművész tervezett, Földi László polgármester a következőknek adta át: Kármán Sándor a Dobmúzeum és a Dobosgála alapító-szervezője, Nagy László Lázár képzőművész, Soltészné Lédeczi Judit karvezető, Tóth István fotóművész, Sárik Péter zongoraművész.

FOTÓk az átadási ünnepségről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...