21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Sztárparádé a XX. Dobos Gálán

Nagy sikerrel zárult a dobok és dobosok ünnepe, a jubileumi 20. Nemzetközi Dobos és Ütősgála május 10-én a Gál József Sportcsarnokban. A kiállítások és más különleges előrendezvények után az ötórásra tervezett gálaműsorban hazai és nemzetközi világsztárok léptek fel.

A gálát idén is a Leslie Alex Percussion Band nyitotta meg. Bemutatkozott egy fiatal tehetség, a 14 éves Vetési Gergő, de fellépett a hazai jazzdobolás élő legendája a 70 éves Kőszegi Imre is Oláh Kálmán quartettje élén. Hatalmas sikert aratott a német Fascinating Drums együttes, akik “hihetetlen precizitással, szinte gépies pontosságra kigyakorolt katonai parádédobolást adtak elő”.  Sok rajongója van az Euro-African Playground nemzetközi zenészcsapatának is. Fellépett a Loop Doctors és a két kitűnő ceglédi dobos: Banai Szilárd és Kovács András Donát a Zanzibár együttessel. 

A sztárvendégek Pete Lockett és Dörnyei Gábor Angliából érkeznek. A műsort Micheller Myrtill és Swinguistique nevű együttes zárta, “akusztikus boldog békeidőket idéző szvinggel”. Ezen kívül hatalmas dob- és ütőhangszer kiállítás, török cintányérkovácsok bemutatója, az „Ember és a dob” témában kiírt országos rajzverseny eredményhirdetése és az Arany-dobverő díj átadása is emelte az est hangulatát.

A jubileumi eseménysorozat szervezője Kármán Sándor így értékelte az estét: – Sokszereplős gálát szerveztünk a 20. évfordulóra, gazdag programmal, amelyben mindenki megtalálja a zenei ízlésének megfelelő produkciót. Sokféle oldalról közelítettük meg a dobolást. Tudható volt, hogy a később fellépő együttesek hangszereinek beállása időt vesz majd igénybe, ez megnyújtotta szünetek hosszát. Ez a közönség türelmét is igénybe vette – jogosan. Épp ezért örültem, hogy egy négyszáz fős “kemény mag” az utolsó műsorszámot is végigtapsolta hajnali fél háromkor.

Lapunk arra is rákérdezett Kármán Sándortól tervezi-e már a 21. dobos gála szervezését. – Bár ilyenkor nagyon elfáradok, de az LGT-vel vallom: “nem adom fel, míg egy darabban látsz”. Természetesen nem ilyen gigantikus programmal, hanem átláthatóbb, könnyedebb műsorral, de folytatjuk, amíg sok-sok barátom segít és támogatóm velem tart. 

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...