18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Cegléd idén is virágba borul

Cegléd Város Önkormányzata több éves hagyományt folytatva idén is meghirdette Környezetszépítési és Környezetvédelmi Programját, amelynek ez évben is része a „Szebb, virágosabb Ceglédért” pályázati kiírás. 

Akik jelentkeztek a mozgalomba – családi, társasházi, intézményi és lakásszövetkezeti kategóriában – virágpalántákat igényelhettek a várostól, melynek kiosztására május 16-án, a Várvag Kft. kőrösi úti telephelyén került sor. Az érkezőket Földi László polgármester köszöntötte, aki maga is részt vett Kovács József főkertésszel a virágok kiosztásában. Hatodik alkalommal hirdették meg a „Szebb, virágosabb Ceglédért” versenyt, amelyre idén 90 családi-, 26 társasház és 25 intézmény jelentkezett – tájékoztat Kovács József főkertész.

Akik beneveztek ebbe a mozgalomba, azokat várták a virágosztásra és nem véletlenül a fagyosszentek közvetlen környékén, figyelve arra, hogy a későbbiekben a növények ne legyenek kitéve a május végi hidegnek. Ez évben egynyári palántából 5500 darabot osztottak szét, de balkon futónövényekből is mintegy 600 darabra volt igény.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...