14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Cérnán Guruló Vacak

A fenti című könyv bemutatójára várták az érdeklődőket május 20-án a Városháza Dísztermébe. A Tasnádi Tamás által írt könyv az 1927 és 1973 között működő, Cegléd-Törtel-Tiszajenő-Vezseny vonalon működő keskeny-nyomtávú kisvasút – ahogyan a ceglédiek emlegetik – a Törteli-kisvonat történetét dolgozza fel.

„Az első kötetes szerző Cegléden él, a Kossuth Gimnáziumban érettségizett. Édesapja vasutas, édesanyja a Budai-úti iskola tanítója volt. Pályaválasztásakor így két lehetőség közül döntött, vasutas lett, de szerencsére írói készsége is megmutatkozik a kiadványban. Vasutasként, majd a teherszállítás privatizációja folytán a Máv Cargo, majd annak utódszervezeténél dolgozik – ma már csak kvázi-vasutas – és hobbija a vasút, a vasúttörténet. Írásai az Indóház című folyóiratban jelennek meg, de publikált már a ceglédi újságokban is (Ceglédi Kék Újság, Ceglédi Panoráma).

Kutatott a Vasúttörténeti Levéltárban, a Pest Megyei Levéltár nagykőrösi fiókjában a Dél-Pest megyei anyagban, a Kossuth Múzeumban, átnézte a kor helyi sajtóját a Városi Könyvtár helytörténeti gyűjteményében, számos egykori vasúti dolgozótól gyűjtött. Ez a munkája 164 oldalon, 98 képillusztrációval jelenik meg, az Alerta Bt. Kiadásában.” – tájékoztatta lapunkat Károly Tamás a kiadó vezetője.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...