14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Irány az Európa Bajnokság!

A Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola néptáncosai május 18-án vasárnap Országos Bajnokságot nyertek, ezzel tovább jutottak az Európa Bajnokságra!

A Panoráma olvasói eddig is figyelemmel kísérhették a csoport munkáját, hiszen beszámoltunk már a területi verseny arany minősítéséről és külön díjáról, felkészülésükről most pedig boldogan osztom meg Önökkel fiaink legújabb sikerének hírét, az országos bajnoki cím megszerzéséről. 

A többi sportághoz hasonlóan a Magyar Látványtánc Sportszövetség is évről-évre megrendezi felmenő rendszerű versenyeit, ahol a résztvevő együtteseket nemcsak rangsorolják, hanem minősítik is. Ez utóbbi talán fontosabb is, mint a sorrend. 

Nagyon jókor jött a fiúknak ez a siker! Nemcsak érzelmi okokból, hanem jövőjük szempontjából is, hiszen többen közülük felsőfokú továbbtanulásra készülnek és a felvételi eljárásban a többlet pontoknak nagy szerepe van. Tudjuk, hogy ma már nem elég a jó tanulmányi eredmény. Sokszor csak a többlet pontok juttathatják be a jelentkezőket! Olyan ez, mint a művészeti vonalon a tehetség. Egy színésznek, táncosnak kötelező tehetségesnek lenni, a szorgalom, a kitartás a fegyelem és a szakmai alázat pedig szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyenek! A tovább tanulónak is kötelező jól tanulni, de a sikeres felvételihez jól jönnek a plusz pontok is, amelyek megszerzéséhez diákjaink minden segítséget megkapnak. A versenyeken való részvétel biztosításán túl ezért szervezünk a középiskolásainknak ingyenes évközi nyelvvizsga felkészítőket, az OKJ tagozaton tanulóknak pedig ugyancsak ingyenesen intenzív nyelvi kurzusokat tartunk, amelynek zárásaként nyelvvizsgát tehetnek növelve ezzel is továbbtanulási esélyeiket és munkaerő piaci értéküket!

De térjünk vissza táncosainkhoz! Hogyan tovább? A néhány napos boldog semmittevés után folytatódik a munka, hiszen néhány hét múlva már Székelyudvarhelyen kell megmérettetni magunkat ahonnan, remélem, hogy Európa bajnokként térhetünk vissza iskolánk és városunk dicsőségére!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...