2.2 C
Cegléd
2025. november 24. hétfő
spot_img

Party-fűszerek

A legősibb módszer a szárítás, házilag szárítva pedig sokkal aromásabb a fűszerünk, mint a bolti zacskós. A szárítani kívánt zöldeket kössük össze cérnával és lógassuk fel száraz helyen, de tűző nap ne érje. A kiszárított növényeket tegyük aromaőrző edénybe, fénytől védett helyen tároljuk.

Kezdőknek – például egy kerti party-hoz – az alapfűszerekből szeretném ajánlani a rozmaringot, kakukkfüvet a húsok pácolásához, a fodormentát a koktélhoz és zöld bazsalikomot, metélőhagymát a salátához. Ezek közül csak a bazsalikom és a hagyma egynyári, a többi évelő tehát jövőre is kihajt. Ha fogyókúrázó vagy cukorbeteg van a családban, a limonádét készítsétek steviával. Frissen, a leveléből kell kipréselni az édes olajat, de szárítva is használható.

Ha pedig valami újra vágytok, szeretnétek a vendégeket meglepni, használjátok az epermentát, ananászmentát vagy a csokimentát, aminek az illata pont olyan, mint annak a bizonyos mentolos csokinak. A különleges zamatú mentaféléket gyümölcssaláta és fagyi díszítésére ajánlom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Összevesztek a TISZA jelöltjei?

A napokban váltak ismertté a TISZA választókerületi képviselőjelölt-jelöltjei. Meglepetést...

Digitális marketing stratégiák az egészségügyben

Manapság aligha lehet alábecsülni a digitális marketing fontosságát, különösen...

Tartós homlokzati megoldások építkezéshez és felújításhoz

Az épületek külső felületének kialakítása hosszú évekre meghatározza egy...

Mennyi ideig bírja egy elektromos autó akkumulátora?

Az elektromos autók akkumulátorai sok járműtulajdonos figyelmét lekötik, mivel...

Hárommilliárdos állami forrásból fejlesztik a ceglédi kórházat is

A kormány több mint hárommilliárd forintot biztosít hazai egészségügyi...