6.7 C
Cegléd
2025. december 20. szombat
spot_img

Party-fűszerek

A legősibb módszer a szárítás, házilag szárítva pedig sokkal aromásabb a fűszerünk, mint a bolti zacskós. A szárítani kívánt zöldeket kössük össze cérnával és lógassuk fel száraz helyen, de tűző nap ne érje. A kiszárított növényeket tegyük aromaőrző edénybe, fénytől védett helyen tároljuk.

Kezdőknek – például egy kerti party-hoz – az alapfűszerekből szeretném ajánlani a rozmaringot, kakukkfüvet a húsok pácolásához, a fodormentát a koktélhoz és zöld bazsalikomot, metélőhagymát a salátához. Ezek közül csak a bazsalikom és a hagyma egynyári, a többi évelő tehát jövőre is kihajt. Ha fogyókúrázó vagy cukorbeteg van a családban, a limonádét készítsétek steviával. Frissen, a leveléből kell kipréselni az édes olajat, de szárítva is használható.

Ha pedig valami újra vágytok, szeretnétek a vendégeket meglepni, használjátok az epermentát, ananászmentát vagy a csokimentát, aminek az illata pont olyan, mint annak a bizonyos mentolos csokinak. A különleges zamatú mentaféléket gyümölcssaláta és fagyi díszítésére ajánlom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

A ceglédi focipálya ügye lezárva

Hosszú jogi folyamat végére tett pontot az Alkotmánybíróság annak...

Kamionnak ütközött egy autó

Kamion és személyautó ütközött össze az M4-es autópálya Szolnok...

Betörések az állomás környékén

A Ceglédi Civil Összefogás facebook fórumon tették közzé, hogy...

Ceglédi fiatalt szenteltek pappá

A Szent Kereszt katolikus iskola számolt be arról, hogy...

Roncsok az út szélén

Egyre több gazdátlan autó, balesetben megsérült roncs vár sorsára...