1.1 C
Cegléd
2025. december 1. hétfő
spot_img

Party-fűszerek

A legősibb módszer a szárítás, házilag szárítva pedig sokkal aromásabb a fűszerünk, mint a bolti zacskós. A szárítani kívánt zöldeket kössük össze cérnával és lógassuk fel száraz helyen, de tűző nap ne érje. A kiszárított növényeket tegyük aromaőrző edénybe, fénytől védett helyen tároljuk.

Kezdőknek – például egy kerti party-hoz – az alapfűszerekből szeretném ajánlani a rozmaringot, kakukkfüvet a húsok pácolásához, a fodormentát a koktélhoz és zöld bazsalikomot, metélőhagymát a salátához. Ezek közül csak a bazsalikom és a hagyma egynyári, a többi évelő tehát jövőre is kihajt. Ha fogyókúrázó vagy cukorbeteg van a családban, a limonádét készítsétek steviával. Frissen, a leveléből kell kipréselni az édes olajat, de szárítva is használható.

Ha pedig valami újra vágytok, szeretnétek a vendégeket meglepni, használjátok az epermentát, ananászmentát vagy a csokimentát, aminek az illata pont olyan, mint annak a bizonyos mentolos csokinak. A különleges zamatú mentaféléket gyümölcssaláta és fagyi díszítésére ajánlom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Két helyszínen is remekeltek a CVSE fiatal birkózói

Szombaton rendezték az év utolsó országos bajnokságát Gyálon, a...

A láncfűrészek szerepe a modern erdészeti és ház körüli munkákban

A híreket sem kell elolvassuk, hogy tudjuk, közelít a...

Két kecske randalírozott Cegléden

Egy ceglédi Facebook-csoportban jelent meg reggel a különös bejegyzés:...

Hadat üzent a drogkereskedőknek

Egy ceglédi édesanya, Melinda a nyilvánossághoz fordult, miután november...

Adventváró hangverseny és kiállítás

A Cegléd-Felszegi Református Egyházközség adott otthont annak az adventváró...