18.6 C
Cegléd
2024. október 11. péntek
spot_img

Party-fűszerek

A legősibb módszer a szárítás, házilag szárítva pedig sokkal aromásabb a fűszerünk, mint a bolti zacskós. A szárítani kívánt zöldeket kössük össze cérnával és lógassuk fel száraz helyen, de tűző nap ne érje. A kiszárított növényeket tegyük aromaőrző edénybe, fénytől védett helyen tároljuk.

Kezdőknek – például egy kerti party-hoz – az alapfűszerekből szeretném ajánlani a rozmaringot, kakukkfüvet a húsok pácolásához, a fodormentát a koktélhoz és zöld bazsalikomot, metélőhagymát a salátához. Ezek közül csak a bazsalikom és a hagyma egynyári, a többi évelő tehát jövőre is kihajt. Ha fogyókúrázó vagy cukorbeteg van a családban, a limonádét készítsétek steviával. Frissen, a leveléből kell kipréselni az édes olajat, de szárítva is használható.

Ha pedig valami újra vágytok, szeretnétek a vendégeket meglepni, használjátok az epermentát, ananászmentát vagy a csokimentát, aminek az illata pont olyan, mint annak a bizonyos mentolos csokinak. A különleges zamatú mentaféléket gyümölcssaláta és fagyi díszítésére ajánlom.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...

Fiatal Alkotók Műhelye – újratöltve

Egy hely… … ahol önmagad lehetsz, … ami hiányt pótol, … ahol...