14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Új zebrák – Ülésezett a testület

A testület múlt heti rendkívüli ülésén tárgyalták a város két gazdasági társaságának, a Várvag Kft. és az Ökovíz Kft. 2013-as mérlegbeszámolóját. A tegnapi ülésen a város tulajdonában levő másik három cég, s Városi Sportcsarnok, a Ceglédi Termálfürdő és a Cegléd Városi Televízió éves beszámolóit hallgatták meg és fogadták el. Nagy Tamás MSZP-s képviselő megjegyezte, hogy a város tulajdonában levő cégek vesztesége eléri a több száz millió forintot. A Ceglédért Független Egyesület képviseletében Bobál István azt mondta: nem mutat rossz tendeciát a napirendi pontban tárgyalt cégek helyzete, sőt némelyiknél javulást is lát. Dr. Ferenczi Norbert (Fidesz) hozzátette: van még hova fejlődni, de akár a fürdő esetében is megfigyelhető a pozitív változás, s kiemelte: az előttünk álló nyárnak köszönhetően az amúgy is egy aktív bevételi időszak előtt áll.

Tárgyalták a gyermekvédelmi- és gyermekjóléti ellátásáról szóló beszámolókat is. Szintén beszámolót tartott a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat: előbbi a hajléktalanszálló 2013-as évéről, melyben elhangzott, körülbelül 6-10 százalékkal többen jártak oda, mint az azt megelőző esztendőben. A Máltai Szeretetszolgálat képviseletében Farkas Márta a tanyagondnoki szolgálatról és annak eredményességéről számolt be a testületnek. Mint mondta: tavaly 4.5 millió forintot nyertek tanyavillamosításra. Kis Attila (Független) képviselő kérdésére Földi László polgármester elmondta: a jövőben is folytatódni fog a tanyavillamosítási program. 

A Várvag Kft. tavaly likviditási gondok miatt 75 millió forint folyószámla hitelt vett igénybe, ami idén június közepén járna le, ám a hitelre továbbra is szükség van. Ebből 65 milliót hosszú lejáratú hitelre váltanának. Ehhez kérte az önkormányzat hozzájárulását és kezességvállalását a cég, melyet meg is kapott. 

Napirendi pontban tárgyalták a Malomtószéli sporttelep fejlesztését és újraterveztetését is, melyre azért van szükség, mert a CVSE-nél rendelkezésre álló tervek nem felelnek meg a Nemzeti Stadionépítési Program követelményeinek. A tervek úgy készültek, hogy a társasági nyereségadóból valósul meg a fejlesztés, a jelenlegi helyzet szerint azonban nem, hanem a létesítményfejlesztési programból, vagyis felújítás helyett teljesen új lelátót és kiszolgáló egységeket építenek – ehhez 400 millió forintos állami támogatást is kaphat a komplexum.

A képviselők döntöttek arról is, hogy továbbra (15 évig) is a FIAM Alkotóház használja a Patkós Irma emlékházat; a rezsit az önkormányzat fizeti majd.

Szám szerint kilenc új zebra létesüléséről döntött a testület. Az önkormányzat megrendelte a gyalogos átkelőhelyek engedélyezési tervdokumentációját, amihez a pénzt is biztosítja, valamint elrendelte a 30 km/h-ás sebességkorlátozást a Kossuth téren az Eötvös tér és az Árpád utca között. Egyebek napirendi pontban Takáts László (Fidesz) a mezőőri szolgálat felállítását szorgalmazta és kérte, tárgyalják meg ennek kérdését a következő testületi ülésen.

Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...