12.1 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Verőfényes napsütés és Hungarikumok

Ezúttal is sikeres rendezvényt zártak a hétvégén Bolyhosék: a hétvégén került megrendezésre az ismételten kétnapos, immár 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál, amelyen ezúttal Hungarikumok kerültek a középpontba.

A kezdetektől fogva ingyenesen látogatható rendezvény pénteki napja a pálinka mellett a tej jegyében is telt, ugyanis a szervezők elhozták Újszilvásra a RISKA Családi Fesztivált. A színes tehénjelmezbe öltözött riskások mellett a pénteki napon olyan lelkes előadók léptek színpadra, mint a Jamland és Freedom Hip-Hop Show és a By The Way együttes. Este hat órától Rubint Réka mozgatta meg a közönséget szabadtéri alakformáló edzésprogramjával, a torna után pedig Zoltán Erika, valamint Korda György és Balázs Klári adtak fantasztikus koncertet. A péntek estét az utóbbi években gyakran Újszilvásra látogató DJ Dominique és Bárány Attila zárta nagyszerű bulit teremtve a fesztivál közönségének.

A fesztivál második napján sem hagyott alább a hangulat, szombatra is változatos programmal készült a Bolyhos család: a rendezvény állandó programjaként ezúttal is megrendezték a Főzőversenyt és az Országos Törkölyzsák-toló versenyt, emellett a környező települések tehetségei is bemutatkozhattak a színpadon. A színes programkínálatra nem lehetett panasz, ugyanis zenés-táncos programok követték egymást egészen a SAMBA Show-ig, amely élő dobzenével teremtett vérpezsdítő hangulatot a verőfényes május végi rendezvényen. A brazil táncosok után színpadra lépett a ’90-es évek népszerű magyar lánycsapata, a Bestiák együttes, akiket Hunyadváry József kisbíró, a Magyar Pálinka Lovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend színpompás felvonulása követett. 

Délután fél hattól Újszilvásra érkezett a Fásy Mulató: Fásy Ádám és művészei három és fél órás műsorral szórakoztatták a község Fesztiválterére ellátogató több ezer embert, a mulatós, pop és egyéb könnyűzenei színtereken mozgó előadókat pedig ezen a napon is DJ Dominique követte a Kozmix és Csordás Tibi (Fiesta) társaságában. A fesztivál szombati napját idén is az ORIGO zenekar élő koncertje zárta.

A 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál két napjára a szervezők szerint az idei évben körülbelül 13-14.000 vendég látogatott el. Mint eddig minden évben, idén is kegyesek voltak az égiek a szervezőkhöz, hiszen míg a környező településeken 10-15 km-es körzetben nyugaton és keleten is szakadó eső tombolt, Újszilvást és a Fesztivált a vihar szerencsére most is elkerülte.

Bolyhos Zoltán a rendezvény szombati estéjén, az ORIGO koncertje után tett egy bejelentést: jövőre is megtartják az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált, amely a 10., jubileumi rendezvénye lesz a Bolyhos pálinkafőzdének. Sok szeretettel várnak mindenkit 2015-ben is!

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...