12.4 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

Nem kolbászból van a kerítés!

Ami mindenféleképpen előnyt jelentett, az, hogy megtanultunk mosolyogni! Csodálatos az az érzés, amikor sétálunk az utcán és az adott napszaknak megfelelően ismeretlenül is köszöntöttek minket. Kedvesek, de távolságtartóak voltak ott az emberek. Mindez nem igaz Hampshire megyében Southampton városában, ahol most élünk, ott már lehet érezni a nagyváros “ízét”. Számunkra is furcsa volt egy 40 ezres város után egy közel 230 ezres város hangulata. De ennek a nagyvárosnak is megvan az előnye, mind munka, mind szórakozás szempontjából is több a lehetőség. Southampton kikötőváros, innen indulnak a nagy luxushajók, sőt a Titanic is innen indult.

Sokan kérdezik tőlünk, hogy milyen itt az élet? Az első és legfontosabb: nem kolbászból van a kerítés! – és ez nem közhely. A fizetés úgy van kialakítva, hogy az embernek van pénze enni, kocsit fenntartani, egy szobát vagy egy kisebb lakást bérelni és ha ügyes, akkor félre is tud tenni. Aki minimálbérből él, annak ugyanúgy meg kell gondolnia, hogy milyen extra kiadást vállal. Egy-két évet kint tölteni és más világot megismerni az itthoni szemléletben előny, de a kint maradáshoz kevés. Ahhoz, hogy külföldön érvényesülni tudjon az ember, ne csak elvegetáljon, többet és jobban kell dolgoznia, folyamatosan 200%-on kell teljesítenie, minőségi munkát kell végezni.

Mi azért vagyunk még mindig kint, mert még mindig több esélyt látunk a jobb életre Angliában, mint itthon – sajnos. Nagyon nehéz, hogy nincs otthonunk, itthagytuk a családot és a barátokat. Mivel nem vagyunk itthon, így a napi problémákkal már nem szembesülünk. Ez már nem olyan, se nekik, se nekünk. Ott kint meg… Alakulnak ki ismeretségek, szerencsésebbeknek barátságok is. Ez sokat segít, mikor rád tör a honvágy,  ami akármilyen régóta is élsz kint akkor sem fog elmúlni! Sokan tagadják ezt, mert nem akarják elismerni, de attól még így van. Nemcsak a hazavágyódás a nehéz, hanem az, hogy sokszor érzed: Te nem vagy angol! Még ha nem is a szemedbe mondják, de akit egy picit is érdekel a körülötte lévő világ, az érezni, tudni fogja!

Szeretnénk mi is hazatérni Magyarországra, de addig, amíg itthon megélni nem lehet, csak esetleg életben maradni, addig sajnos nem merünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...