18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Városi pedagógusnap

Június 1-jén tartották meg a Kossuth Művelődési Központban a Városi Pedagógusnapot, ahol a hagyományoknak megfelelően amellett, hogy Cegléd tanárait, tanítóit, óvodapedagógusait köszöntötték, díjakat, elismeréseket is átadtak. 

A rendezvényen először ünnepi köszöntőt mondott Földi László polgármester és Fodor Gábor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerületének igazgatója. Ezután került sor a városi pedagógiai díjak átadására. 2014-ben „Cegléd Város Pedagógiai Díja” kitüntetést kapott Imréné Lukácsi Ildikó, a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója, Józanné Kamuti Andrea, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tanára és Pál Györgyi a Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermek-otthon igazgatóhelyettese. Ezt követően díszokleveleket vehettek át azok a nyugdíjas pedagógusok, akik diplomájukat 50, 60 évvel ezelőtt szerezték meg. Így Darányi Sándorné és Velkey András Gyémántoklevelet, Mészáros Ágnes, Pintér Istvánné pedig Aranyoklevelet vehettek át.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet idén két olyan óvodapedagógus – Pénzes Piroska és Szoboszlai Csabáné – kapott, akik nyugállományba vonulnak, és legalább 25 évet töltöttek el a pedagógus pályán. Cegléd Város Önkormányzata minden esztendőben pedagógusnap alkalmából elismerésben részesíti a város nevelési-oktatási intézmények pedagógusait. Idén, rendhagyó módon az intézményvezetők jutalmazására kerül sor. Fodor Gábor – a Klebelsberg Intézmény -fenntartó Központ Ceglédi Tankerületének igazgatója emléklappal köszöntötte a tankerülethez tartozó intézmények pedagógusait. A rendezvény végén ünnepi műsort tekinthettek meg az ünnepeltek. Felléptek a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola néptáncosai, Ozsgyáni Mihály színész, Nagyidai Gergő színész, Kőhalmi Ferenc bűvész és a Várkonyi István Általános iskola harmadikosai.  

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...